Nova prilika za studente iz Novog Pazara

Nova prilika za studente iz Novog Pazara

Ukupno 45 studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) imaće priliku da pohađa stručnu praksu u javnoj upravi za 2023/2024. godinu, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Proces prijavljivanja i selekcije za praksu predstaviće sutra predstavnici DUNP-a, a ovim sesijama koje će se održati sutra prisustvovaće i predstavnici organa koji nude praksu studentima tog univerziteta. 

Sutra, 15. novembra će se održati virtuelna “slušaonica“ na DUNP-u u okviru Sajma studentske stručne prakse u periodu od 14 do 15 časova u vidu onlajn sastanka gde će predstavnici univerziteta predstaviti proces prijavljivanja i selekcije za praksu u organima javne uprave.

Ovim sesijama će prisustvovati i predstavnici organa koji nude praksu studentima tog univerziteta.

Svi zainteresovani studenti imaće priliku da postave pitanje u vezi svega nejasnog kada je reč o praksi u njihovom konkretnom organu.

Digitalna platforma na kojoj će se održati sajam sprovešće posetioce kroz virtuelno zdanje Vlade Srbije.

Studenti će biti u prilici da na digitalnoj platformi prisustvuju tematskim tribinama i saznaju koje novine donosi program stručne prakse za akademsku 2023/2024. godinu i obiđu virtuelne štandove organa javne uprave i univerziteta.

Ukupno 45 studenata sa DUNP-a pohađaće stručnu praksu i to 13 sa Departmana za tehničke nauke, 10 sa Departmana za pravne, 5 sa Ekonomskog smera, 2 sa prirodno-matematičkog, a sa Departmana za filozofske nauke 15.

Osim studenata DUNP-a, na sajmu studente preostala četiri državnih univerziteta: Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Kragujevcu, Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Novom Sadu, očekuju tribine, čet rumovi, štandovi organa i univerziteta i predstavnici javne uprave koji će predstaviti ponudu od 890 mesta za stručnu praksu u 73 organa javne uprave u 33 grada i opštine.

“Na dan održavanja Sajma na platformu se ulazi klikom na crveni baner sa desne strane na kojem piše SAJAM 2023/2024. Otvoriće se nova stranica na kojoj se nalazi virtuelni prostor zgrade Vlade Republike Srbije gde se Sajam održava.

Zato je važno je da na ovom sajtu i na platformi Sajma pogledaš program kako bi znao/la raspored različitih sadržaja koje Sajam nudi.“, navodi se na njihovoj zvaničnoj stranici.

Na Sajmu će biti organizovana i tribina na temu studentske prakse u javnoj upravi sa posebnim osvrtom na iskustva iz drugih zemalja u regionu i EU.

Na ovoj tribini studenti će moći da saznaju više o stručnoj praksi u javnoj upravi, kao i o mogućnostima za zapošljavanje i profesionalni razvoj u javnoj upravi.

Ovaj Sajam organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije, uz podršku EU projekta “Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“.

CATEGORIES
Share This