Nedeljković: Popust za vodu redovnim platišama

Nedeljković: Popust za vodu redovnim platišama

Svi građani Novog Pazara, koji redovno izmiruju svoja dugovanja za vodu od ovog meseca imaće popust od 5 %, rekao je za A1 direktor iz JKP “Vodovod i kanalizacija” Gradimir Nedeljković.

“Građani izmiruju dugovanja, ali ih redovno , može se reći uslovno relativno, jedan deo građana redovno izmiruje svoje obaveze, dok jedan broj građana nažalost ima dugovanja, iako su u procesu izmirivanja svojim obaveza, znači neka dugovanja tu ipak postoje”, rekao je Nedeljković.

On dodaje, da su sa naplatama relativno zadovoljnI, kao i na apele koje upućuju građanima Novog Pazara i veruju da će u narednom periodu biti bolje.

“Građanima dajemo olakšice, u smislu reprograma, tako da ko ima nešto ozbiljnija, veća zaduženja, znači, ne želimo da naše potrošače opteretimo da moraju izmiriti odmah te obavez. Znam kakva je ekonomska situacija, pogotovo u ovo vreme pandemije oko korona virusa, tako da kažeM, odziv je dobar, naplata je relativno dobra, solidna. Može to da bude još bolje, ali uz jednu saradnju sa građanima, mislim da ćemo to prevazići i da ćemo to rešiti i dovesti na jedan nivo, da svi građani budu redovne platiše”, kaže Nedeljković.

Kako on dalje ističe, od ovog meseca su uveli popust za sve redovne platiše i to je 5 %, gde će već od narednog meseca, kada bude martovski ili aprilski račun biti umanje.

“Dugovanja nisu mala, ona su negde oko 390 miliona dinara, to je za nas jako puno, puno je to i za građane , ali kada se raspodeli na veliki broj potrošača , za građane je to ipak nešto manje”, kažu iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Oni apeluju i pozivaju građane da počnu da izmiruju svoje obaveze. “Nama to mnogo znači. Imamo mnogo intervencija na vodovodnoj mreži, imamo mnogo toga planiranog što treba mnogo toga da rekonstruišemo, popravimo,a to sve ide u svrhu podizanja kvaliteta vodosnabdevanja”, i od toga najviše imaju potrošači koristi dodaje Nedeljković.

Kako kažu, nadaju se i  veruju da uz svakodnevne kontakte sa građanima uspostavlju obostrano poverenje i da će Novopazarci isplatiti troškove koje imaju.

 

Aiša Alić-A1

RUBRIKE
Podeli