Nasufović: Pitanje aktuelnih nemira u džamiji Al-Aksa rešavati dogovorom

Nasufović: Pitanje aktuelnih nemira u džamiji Al-Aksa rešavati dogovorom

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije (IZS) Sead Nasufović istakao je u poruci povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, da “pitanje Palestine i aktuelnih nemira u džamiji Al-Aksa treba rešavati dogovorom, a nipošto prolivanjem krvi”.

“Tužni smo zbog nepravde koja se vrši nad muslimanskim vernicima u Palestini i u džamiji Al-Aksa, kao što smo tužni i zbog svake nepravde prema bilo kom čoveku, bez obzira kojoj veri i narodu on pripadao. Nadamo se i verujemo da je svaki problem moguće rešavati razgovorom, zato i pitanje Palestine i aktuelnih nemira u džamiji Al-Aksa treba rešavati dogovorom, a nipošto prolivanjem krvi”, rekao je reisu-l-ulema IZS Sead efendija Nasufović, u poslanici koju je pročitao u beogradskoj Bajrakli džamiji.

On je naveo da “bez pravde nema prijateljstva, nema ni braka ni države, niti mira u kući, ali ni vere nema bez pravde”.

“Pravda je mera i sud po srcu koje uvek zna šta je pravo, a šta je krivo. Nije li upravo to ona večna istina koja nas uči da drugome uradimo samo ono što bismo želeli da drugi urade nama, i da nipošto ne uradimo drugome ono što ne bismo želeli da drugi nama urade”, rekao je Nasufović.

On je uputio molitvu “uzvišenom Bogu da podari mir u svetu i dobro zdavlje svakom čoveku”.

U poslanici, Nasufović je naglasio da “svakoga dana u svetu od gladi umire na hiljade ljudi, a medju njima, na našu sramotu i na teret našoj duši i obrazu, ponajviše dece”.

“Koliko god sebe lažno tešili da nije do nas, već do nekoga drugog, ipak, onaj čije srce je živo čuće od njega samo reči prekora i upozorenja da niko od nas neće imati mira u duši, niti zdravlja u telu, sve dok deca u svetu umiru od gladi pored naših slepih i nezasitih očiju”, istakao je Nasufović.

RUBRIKE
Podeli