Nakon grada u Novom Pazaru kod limara se čeka i to četiri meseca (VIDEO)

Nakon grada u Novom Pazaru kod limara se čeka i to četiri meseca (VIDEO)

Pored kiše, grad koji je padao u Novom Pazaru takođe je pričinio veliku štetu, najveću reklo bi se automobilima. Pojedini limari ovih dana zaista rade punom parom a neki od njih jedno udubljenje od grada naplaćuju i do trideset a neki i do četrdeset eura, dok se za termin kod limara čeka čak i do četiri meseca.

Da li su to realne cene i kako se to zaista radi, danas ćemo saznati. Razgovarali smo sa profesionalcem, koji se bavi upravo tim stvarima i došli smo smo do radionice Dušana Baraća.

“Moji sugrađani ne pamte ovakvo nevreme koje je zadesilo naš grad, na svu tu nesreću koja nas je zadesila za automobile postoji rešenje a to je ‘masiranje limarije’, a to znači ispravljanje svih udubljenja bez farbanja, gitovanja i lakiranja.

Što se tiče tih cena koje ste pomenuli, to su za naš kraj i naš grad nerealne cene i previsoke. Mi smo formirali neke cene u zavisnosti od starosti vozila tako da su dosta prostupačnije od vaših navedenih”, kaže Barać.

Na pitanje, koliko je potrebno vremena da se sredi jedan automobil, Barać kaže da je to ovisno od automobila ali da je u proseku potrebno od tri do pet dana u zavisnosti od oštećenja kao i da su za ovaj posao neophodni smirenost i preciznost.

”Da bi se neko bavio ovim poslom mora da bude smiren, precizan i pre svega pedantan a to odlikuje upravo ovaj posao, a što se tiče tragova na automobilu posle masiranja limarije i popravki možda jedino mi iskusni limari bi to mogli primetiti, ali ljudi koji se ne bavi ovim to neće moći da primete sigurno”, istakao je naš sagovornik, limar, Dušan Barać.

Poštovani građani, raspitali smo se za vas kako to sve zaista funkcioniše i koje su to realne cene, i nadamo se da smo vam bar malo pomogli da nađete rešenje za svoj automobil, nakon nevremena u kom su mnogi automobili u Novom Pazaru pretrpeli velike štete.

 

CATEGORIES
Share This