Nagrađeni najbolji novinari iz Novog Pazara na konkursu EU PRO (video)

Nagrađeni najbolji novinari iz Novog Pazara na konkursu EU PRO (video)

Uredniku portala A1 Enesu Radetincu  juče je  svečano uručeno priznanje za najbolji prilog na temu podrške Evropske unije lokalnom i regionalnom razvoju koji je organizovao program EU PRO, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i Delegacijom EU u Srbiji.

Pored njega , nagrađeni su novinarka radija Sto plus  Amela Bajrović i novinar Radio televizije Novi Pazar Aleksandar Nićiforović koji je podelio prvo mesto u kategoriji televizijskih priloga.

Žiri koji je ocenjivao pristigle priloge činili su Radojka Nikolić, Ljubica Gojgić i Miša Stoiljković.

Na svečanosti u Beogradu predstavljeni su rezultati EU PRO programa u proteklom periodu među kojima su i otvaranje preko 1.700 novih radnih mesta, privlačenje investicija vrednih 30 miliona evra i obezbeđivanje boljih komunalnih, zdravstvenih, obrazovanih i socijalnih uslova za više od 162.000 žitelja 99 lokalnih samouprava.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici kazao je da je već vidljiv pozitivan doprinos 341 projekta koje je EU PRO sproveo i da je doprineo društvenom i ekonomskom razvoju Srbije, stvarajući uslove za nove investicije i radna mesta.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da je, kroz program EU PRO, unapređen poslovni ambijent, preduzetništvo i inovacije, kao i dostupnost kulturnih i drugih sadržaja čime su smanjena teritorijalna nejednakost i smanjene migracije iz sela u grad.

RUBRIKE
Podeli