Na skupštini pala odluka o zakupu apoteka

Na skupštini pala odluka o zakupu apoteka

Odluka o davanju apoteka pod zakup, usvojena je na današnjoj sednici skupštine grada. Kao glavni razlozi  se navode problemi, koji su nastali u poslovannju te ustanove.

Odbornici  Stranke pravde i pomirenja i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka negodovali su ovu odluku tvrdeći da ova odluka vodi ka gašenju Apotekarske ustanove.

Član Gradskog veća Fevzija Murić, na današnjoj skupštini kazao je da nisu hteli da  prodaju tu ustanovu, iz razloga, da sačuvaju radna mesta 26 zaposlenih.

„Neće biti otpuštanja zaposlenih, plate će im biti na istom nivou kao sa i sve će to biti propisano javnim pozivom za davanje prostorija pod zakup”, poručio je Murić na današnjoj skupštini grada Novog Pazara.

Predlozi opozicije da se raspravlja o stanju životne sredine u Novom Pazaru, izvršenju budžeta, reviziji biračkog spiska, izveštaja o radu javnih preduzeća i lokalne samouprave i bezbednosti učenika u saobraćaju u blizini Osnovne škole “Bratstvo” nisu uvršteni u dnevni red i o njima nije bilo rasprave.

Na sednici je prihvaćena ostavka odbornika SPP Edina Đerleka, zbog nedavnog imenovanja za ministra bez portfelja u Vladi Srbije.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This