NSZ: Veliko interesovanje za Sajam zapošljavanja

NSZ: Veliko interesovanje za Sajam zapošljavanja

Preko 40 poslodavaca i firmi predstavilo je svoje ponude na Sajmu zapošljavanja održanom danas u Domu omladine. Ovaj sajam izazvao je veliko interesovanje građana a njih više od hiljadu posetilo je ovaj sajam. Ponuđeno je 200 novih radnih mesta, a najveća potražnja je za tapetarima, vozačima, elektroinstalaterima, pedagozima, inženjerima ali i za drugim zanimanjima.

Događaj je otvoren obraćanjem PR-a novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), Aide Bojadžić. Na početku su se prisutnima obratili Fahrudin Đekić, direktor filijale NSZ u Novom Pazaru, i Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

“Želim da se zahvalim svima koji ste danas ovde, u do sad najvećem broju od kada se organizuje Sajam zapošljavanja. Mnogi danas su ovde na našu inicijativu i iskoristiću priliku da vas zamolim da pogledate šta je danas u ponudi  od ovih dve stotine radnih mesta, u ponudi su razna radna mesta koja će se se mnogima od vas ja verujem svideti.

Efekti sajma zapošljavanja do sada su bili od petnaest do dvadeset posto, što znači da petnaest, dvadeset odsto lica koji su danas ovde će verovatno naći za sebe adekvatan posao”, rekao je direktor filijale NSZ u Novom Pazaru, Fahrudin Đekić.

Gradonačelnik Biševac zahvalio se poslodavcima i filijali NSZ Novi Pazar zbog smanjenja i suzbijanja nezaposlenosti u Novom Pazaru.

“Želim paslodavcima da dođu do dobrog kadra, a nezaposlenim licima da dođu do željenog posla i svima želim puno uspeha”, dodao je gradonačelnik, Biševac.

Na Sajmu je bilo preko 40 zainteresovanih poslodavaca i firmi, s najvećom potražnjom za tapetarima, vozačima, elektroinstalaterima, pedagozima, inženjerima kao i za drugim kadrovima.

Anela Zukorlić, direktorka vrtića “Marif” u Novom Pazaru istakla je da su danas po prvi put na Sajmu i da se nada da će u budućnosti biti puno novih radnih mesta, a da su danas u potražnji za pedagogom.

“Marif je međunarodno obrazovno sistem koji postoji u pedeset dve zemlje širom svega sa 433 škole. Od 1. decembra su startovali da radom ovde u Novom Pazaru sa Marif vrtićem. Prvi put smo na Sajmu i nadamo se kao vrtić da će u budućem periodu biti više novih radnih mesta, a danas smo u potrazi sa pedagogom, tako da svi zainteresovani pedagozi nam se mogu javiti lično u prostorijama vrtića ali i preko naših društvenih mreža”, dodaje Anela Zukorlić, direktorka Marif vrtića u Novom Pazaru.

Ajsela Džanković koja je po struci ženski frizer posetila je danas Sajam u nadi da će pronaći adekvatan posao za sebe.

“Po struci dam ženski frizer, pogledala sam ponuda na par mesta, i neke su mi se jako dopale, komunikativna sam, snalažljiva iako sam ženski frizer radila bih i van svoje struke, zašto da ne”, rekla je Džankovićeva.

Podsećamo, Filijala Novi Pazar Nacionalne službe za zapošljavanje  danas, 25. aprila održala Sajam zapošljavanja u sali Doma omladine u Novom Pazaru dok će se Sajam u Tutinu održati sutra, 26.aprila, sa početkom u 11h, u sali Autotehna, u Tutinu.

CATEGORIES
Share This