Mujagić: Preko Doma zdravlja do Opšte bolnice u Sjenici, vrednost radova nije poznata

Mujagić: Preko Doma zdravlja do Opšte bolnice u Sjenici, vrednost radova nije poznata

Rekonstrucija preko 4000 kvadrata Doma zdravlja u Sjenici i dogradnja novog dela blizu 5000 kvadrata biće od velikog značaja za tu opštinu, te će građani biti u prilici da dobiju svu zdravstvenu negu  koja im bude potrebna, rekao je za A1 predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić. 

„Zdravstveni radnici koji sada rade u Domu zdravlja Sjenica, zadovoljavaju potrebe te zdravstvene ustanove, ali ne i Opšte bolnice“, ističe Mujagić.

Na naše pitanje, „Koliko je vredan projekat“, predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić, nije dao odgovor.

„U vreme nestabilnih cena, finansijskog haosa, ekonomske krize izazvane ratom u Ukrajini, teško je reći koliko je vrednost ovog projekta“, istakao je predsednik Opštine Sjenica.

U Domu zdravlja, prema rečima direktora te zdravstvene ustanove Altana Hamidovića, u prethodnih par godina zaposleno je 17 doktora medicine, a njih  14 je već na specijalizaciji. Takođe, zaposleno je i 37 medicinskih sestara, 11 radnika tehničkog osoblja, te stanovništvo neće brinuti o budućoj zdravstvenoj zaštiti, ističe za A1 Hamidović.

„Nabavili smo tri nova rentgen aparata, CTG aparati za porodilište i tri stola, tu je i oprema za fizikalnu medicinu, kao i sva potrebna oprema za ostale službe, a ukupna vrednost je oko 3 miliona evra“, rekao je direktor Doma zdravlja Sjenica.

Ovo je mogućnost svim građanima, profesionalcima i onima koji su otišli u penziju iz Doma zdravlja da daju svoj doprinos u realizaciji projekta od posebnog značaja za sve Sjeničake.

Ovaj projekat podržala je Vlada Srbije.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This