Mladi: BNV treba da nam se približi na inovativan način (video)

Bošnjačko nacionalno vijeće je najviše predstavničko tijelo sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji. Osnovano je 11. maja 1991. godine, pod imenom Muslimansko nacionalno vijeće Sandžaka. I danas ova institucija predstavlja krovnu ustanovu svih Bošnjaka u Srbiji. Među bošnjacima mnogo je i mladih, kroz ovu emisiju provericemo da li su i u kojoj meri oni upoznati sa radom Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Kroz ankete koje je ekipa portala A1 sporovodila, videli smo da cesto mladi ne znaju koja je funkcija ovog vijeća, pitali smo nase sagovornike do koga je? Do mladih ili do BNV-A?

Ako ovo sada slušate, a ne živite u Sandžaku i ne znate čime se Bošnjačko nacionalno vijeće bavi. Zamolili smo naše sagovornike da vama, a i nama kažu čemu služi ova institucija.

Iz dosadašnjeg razgovora sa mladima shvatili smo da je ova institucija od velikog značaja za Bošnjake, a i pitali smo ih  da li su po njihovojm mišljenju i mišljenju njihovi vršnjaci toga svesni.

U 21. veku, vremenu tehnologije i brzog protoka informacija teško je mladima privuci pažnju. To može i biti i jedan od razloga zbog čega, kako naši sagovornici kažu, mladi ne znaju mnogo o radu BNV-a. Pitali smo ih šta bi zaposleni u ovoj instituciji mogli da urade kako bi privukli pažnju mladih Bošnjaka.

Postoji nekoliko načina da se informacija proširi, osim tradicionalnih oglasivača, kao što su radio i televizija, danas živimo u eri drustvenih mreža. Pitali smo mlade, koji je najbrži put do njih.

A da li je i zšsto uopšte važno da mladi znaju o radu i funkciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća?

Portal A1 nastaviće da prati rad ove institucije. Nadamo se da su i članovi novog saziva čuli predloge koje su naši sagovornici dali i da će se u periodu koji je pred nama veza između mladih Bošnjaka i BNV-a dodatno učvrstiti.

Ovu emisiju sufinansira Bošnjačko nacionalno vijeće.

 

CATEGORIES
Share This