Misala Pramenković predsednica BNV (video)

Misala Pramenković predsednica BNV (video)

Nositeljka liste “SPP – dr Misala Pramenković” i bivša potpredsednica SPP-a Misala Pramenković izabrana je za novu predsednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV). 

Pramenković je obećala da će raditi u interesu svih Bošnjaka.

” Želimo da nastavimo gde se stalo. Da imamo Vijeće koje je dostupno svim Bošnjacima, da bude otvoreno za sve. Izazovi sa kojima se mi manjjnski narodi susrećemo su veliki i treba da nastavimo da radimo. Već ću večeras zamrznuti funkciju potpredsednice Spp-a. Ovo je kuća svih nas, i pozivam vas da potpuno otvoreno krenemo na zajednički put. Smatram da je istorijski korak za unapređenje prava Bošnjaka”, kazala je predsednica BNV.

Pramenkovićeva je potpredsednica SPP, gde će zamrznuti članstvo, članica uprave Medrese Gazi Isa-beg i profesorica na Fakultetu za islamske studije.

Bila je prva narodna poslanica pod hidžabom u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, odbornica je u Skupštini grada Novog Pazara i predsednica Udruženja žena “Merjem”.

Misala Pramenković na današnjoj sednici BNV kazala je da će zamrznuti funkciju potpredsednice SPP-a.

Programski ciljevi sadrže 28 tačaka kojih će se pridržavati u budućem radu BNV.

Podsećanja radi, Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) i Stranka pravde i pomirenja (SPP) sinoć su potpisale sporazum o formiranju novog saziva za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This