Mirsat Bakan: Sramna presuda za ubistvo mog sina

Ivan M. (22) iz Beograda osuđen je  na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je na pešačkom prelazu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19), potvrđeno je za A1.

U telefonskom razgovoru, otac preminulog Ernada Bakana, Mirsat Bakan rekao je da će se porodica žaliti, na kako naglašava, sramnu presudu Trećeg Osnovnog suda u Beogradu.

On je istakao da je samo Tužilaštvo tražilo da kazna bude, minimum dve godine, iako je zaprećena kazna za ovo delo od jedne do osam godina zatvora.

“Čitava Srbija je videla snimak kojom brzinom i koliko bahato je vozio i udario mog sina na pešačkom prelazu. Ovom , sramnom, presudom nikako nije zadovoljena pravda, ostaje nam nada samo da će viša sudska instanca ispraviti ovu grešku i izreći adekvatnu kaznu”, kratko je rekao on.

Podsećanja radi, Ivanu M. se sudilo od januara prošle godine, na osnovu optužnice koju je Treće osnovno tužilaštvo podiglo sredinom oktobra 2020. godine. On se tereti da je 4. marta 2019. godine automobilom udario Ernada Bakana dok je na pešačkom prelazu prelazio Ulicu cara Dušana u Zemunu.

Bakan je bio brucos na Visokoj zdravstvenoj školi, a od zadobijenih povreda preminuo je dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, a porodica nastradalog mladića negodovala je što je istraga, a kasnije i suđenje, trajalo dugo.

Aiša Alić

RUBRIKE
Podeli