Mesecima upražnjena mesta većnika i pomoćnika gradonačelnika

Mesecima upražnjena mesta većnika i pomoćnika gradonačelnika

Iako je mesto člana Gradskog veća Novog Pazara zaduženog za infrastrukturu i građevinu upražnjeno skoro četiri meseca, a gradonačenik Nihat Biševac godinu dana nema pomoćnika za međunarodnu saradnju, te pozicije se ne popunjavaju.

Prazna stolica u gradskoj vladi je od početka decembra kada je dotadašnji član Veća Enes Buhić, kadar Sandžačke demokratske partije, postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Izbor novog člana Gradskog veća trebalo je da se nađe na dnevnom redu poslednje sednice Skupštine Novog Pazara, ali je ta tačka povučena na početku zasedanja, bez ikakvog obrazloženja.

Mesto pomoćnika gradonačelnika zaduženog za međunarodnu saradnju upražnjeno je od aprila prošle godine kada je Biševac zbog komentara na društvenim mrežama smenio Emira Ašćerića iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Biševac je kasnije pozvao SDA Sandžaka da, na osnovu koaliconog sporazuma, predlože novog kandidata za tu poziciju, ali oni to nisu učinili.

Stranka Sulejmana Ugljanina je nakon prošlogodišnjih izbora prešla u opoziciju, mada poznavaoci političkih prilika smatraju da njihov povratak u vlast nije isključen.

“U prilog tome ide i podatak da ove dve pozicije nisu popunjene i da se ‘čuvaju’ za kadrove SDA Sandžaka i dogovor o njihovom ulasku u vlast. Kadrovi SDA Sandžaka su i dalje na čelu pojedinih ustanova, nisu smenjeni nakon formiranja nove vlasti, što je ranije bilo izvesno”, kaže naš izvor u Gradskoj upravi.

RUBRIKE
Podeli