Memić: Moje rodno mesto je Novi Pazar i Sandžak (video)

U ekskluzivnom intervjuu za portal A1 novoizabrani ministar omladine i turizma Husein Memić je rekao da je njegovo rodno mesto Novi Pazar i Sandžak i naglasio da je Beograd prolazan, a da je na nama da li ćemo se u rodni kraj vratiti uzdignute glave ili pognutog čela.

Ministar turizma i omladine u novoj Vladi Republike Srbije, Memić je kazao je da će u novoj Vladi nastaviti rad svojih predhodnika.

„Nastaviću ono što su započeli Rasim Ljajić i Tatjana Matić, vidite i sami koliko je ministarstvo turizma i omladine dalo, ne samo Novom Pazaru nego i Sandžaku, u Tutinu je dato oko 35 miliona za rekrecioni centar koji je trenutno u izgradnji, pogledajte na šta liči Novo Pazar, zadnjih godina je najviše investicija dolazilo od tog ministarstva. Na meni je da radim i da nastavim taj trend, što ni malo neće biti lako. Nadam se da, ne samo Novom Pazaru već u celom kraju će biti nastavak projekata, nameravam da radim u kontinuitetu i nastavim rad mojih predhodnika. Prvo ću da sednem da popričam sa svojim saradnicima da vidim koji su planovi bili pre mene, pokušaću da napravim sastanak sa ljudima koji su vodili resorna ministarstva pre mene, provenstveno Vanja Udovičić i moja prethodnica Tatjana Matić, a sa našim osnivačem Rasimom Ljajićem već sam pričao nekoliko puta, tako da imam pozadinu za nešto što već sledi“, kazao je Memić.

Memić je kazao da se ne plaši rada i onoga što ga očekuje u narednom periodu.

“ Ja sam čovek koji je navikao da radi i niiz čega smo pravili nešto, govorim o Kulturnom centru, tražili smo pare, a znate mnogo je tečko u ovim kriznim vremenima tražiti pare i praviti instituciju kao što je Kulturni centar. Sad sam nekoj drugoj ulozi, sad sam neko ko sa parama treba da pravi nešto, ne znam kakva je ta uloga, videću, ali sigurno da sam neko ko je radio u turizmu, moj prvi profesionalni posao je bio u turističkoj organizaciji, znam dosta toga o turizmu, a što se tiče omladine, želim prvo da sednem sa svojim saradnicima, pa onda od grada do grada , od kancelarije za mlade do kancelarije za mlade i želim da pričam sa mladim ljudima kao i sa ljudima iz turizma, a ne sa loklanim samoupravama, da čujem te stvari sa terena kako stoje i nastavim ove projekte od pre“, dodao je Memić.

Memić kaže, da je njegovo rodno mesto Novi Pazar Pazar i dodaje, da se raduje svakoj budućoj  saradnji sa medijima.

„Jednostavno Beograd prođe svi mi se vrami u svoj kraj, a na nam je da li ćemo doći uzdignute glave ili spuđtenog čela“, zaključio je Ministar turizma i omladine, Husein Memić“.

Osim Huseina Memić u sastavu nove Vlade Republike Srbije iz Sandžaka kao drugi Ministar je Edin Đerlek iz Stranke pravde i pomirenja.

CATEGORIES
Share This