Melvud ef. Dudić ponovo izabran za glavnog muftiju i predsednika Islamske zajednice u Srbiji (VIDEO)

Melvud ef. Dudić ponovo izabran za glavnog muftiju i predsednika Islamske zajednice u Srbiji (VIDEO)

Mevlud ef. Dudić ponovo je izabran za glavnog muftiju i predsednika Islamske zajednice u Srbiji. Za dr Mevluda ef. Dudića glasao je 91 član izbornog tela a za mr ef. Destanija glasalo je sedam članova.

Pored Dudića, na glasačkom listiću našle su se i muftije Rešad Plojović i Ragmi Destani, s tim što je od učešća u izbornom procesu, neposredno pred početak glasanja, odustao Plojović. Pravo glasa na ovim izborima imalo je 120 članova Izbornog tela, a svoje glasačko pravo iskoristio je njih 98.

“Poštovani prisutni, svesni činjenice da je pre više od 16 godina izvršena agresija i neuspeli puč na Islamsku Zajednicu kada se prethodnih nekoliko godina značajan broj džemata i imama vratilo svojoj zajednici u cilju sanacije posledica ovog nečasnog čina uložićemo dodatne napore da se i preostali džemati vrate u jedinstvenu Islamsku Zajednicu jer je delovanje mimo sistema IZ veoma opasno i štetni po islam i muslimane u ovoj državi. 

Mladi su budućnost svake pa i naše zajednice sa obzirom na ozbiljne izazove sa kojima se ova populacija suočava u današnje vreme jer društvene mreže imaju veoma veliki uticaj na kreiranje svesti mladih naraštaja.

Islamska Zajednica će uložiti naročite napore i posvetiti posebnu pažnju u radu sa ovom populacijom i učiniti sve što je neophodno kako bi preventivno delovalo protiv svakog oblika manipulacija i zloupotrebe omladine u svrhu radikalizacije i korišćenja njihove energije u vršenju različitih oblika kriminalne aktivnosti”, rekao je predsednik IZ, Mevlud ef. Dudić.

Islamska Zajednica istakla je zainteresovanost za razvijanje partnerskih odnosa sa ključnim autoritetima i nosiocima odgovornosti u državi u cilju obezbeđivanja ustavom i zakonima garantovanih individualnih i kolektivnih prava njenih pripadnika kao i doslednu primenu zakona u crkvama i verskim zajednicama koji garantuje jednakopravnost svih verskih zajednica.

CATEGORIES
Share This