Matica bošnjačka: Tendenciozno saopštenje  grupe nevladinih organizacija

Matica bošnjačka: Tendenciozno saopštenje grupe nevladinih organizacija

Grupa nevladinih organizacija u svom saopštenju od 22. oktobra 2018. godine se direktno stavila na stranu nedavno potpisanog saveza Ugljanina i Ljajića iznoseći kao svoje sve one stavove koje smo prethodnih dana mogli čuti od vladajući bošnjačkih stranka u Sandžaku, stoji u saopštenju liste „Matica bošnjačka“.

„Mi koji živimo u Sandžaku, svjedoci smo da se pripreme i izborna kampanja za Bošnjačko nacionalno vijeće vode u običajenom ambijentu, ako se izuzme panika predstavnika i medija Ugljanin-Ljajić izbornih lista. Jedini incident koji je obilježio dosadašnju kampanju jeste fizički napad funkcionera i činovnika Gradske uprave Novi Pazar 15. oktobra kada je veća grupa građana ušla u salu Skupštine grada tražeći odgovore od gradonačelnika i vladajuće većine zbog odbijanja da izdaju dozvole za asfaltiranje 21 ulice u ovom gradu, a nakon što su na zahtjev Stranke pravde i pomirenja obezbjeđena sredstva i angažovan izvođač od strane JP „Putevi Srbije“, kaže se u saopštenju.

U saopštenju  liste „Matica bošnjačka “ se navodi da je čudno  da se ove nevladine organizacije bezobzirno stavljaju na stranu vladajuće koalicije u Sandžaku, a ne na stranu građana što bi trebala biti jedna od uloga nevladinih organizacija.

„Tvrdnje o navodnoj podršci beogradskog režima listi Matica bošnjačka protiv tri liste spomenutog dvojca, čija je ključna politička vertikala potpredsjednik Vlade ministar Rasim Ljajić, obična je besmislica koja upućuje na to da većina odgovornih iz spomenutih nevladinih organizacija vjerovatno nisu ni pročitali saopštenje.“

„Gospodo predstavnici spomenutih nevladinih organizacija, potpuno ste demaskirani ili toliko naivni da ste i ovog puta podlegli prevari serviranoj od strane Rasima Ljajića i Aide Ćorović. Zato će građani Sandžaka vas i vaše političke pulene 4. novembra žestoko kazniti.“ , zaključuje se u saopštenju liste „Matica bošnjačka“.

CATEGORIES
Share This