Matić: Tržište hrane stabilno, snabdevenost dobra – cene će padati krajem godine

Matić: Tržište hrane stabilno, snabdevenost dobra – cene će padati krajem godine

Ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjana Matić kaže za RTS da je tržište hrane stabilno i da je snabdevenost dobra. Najveća briga je uvezena inflacija i borba sa inflacijom ostaje najveći prioritet, kaže Matić i dodaje da se pad inflacije očekuje u drugoj polovini godine.

Do 28. juna na snazi je Uredba Vlade Srbije o ograničenim cenama osnovnih životnih namirnica. Ministarka Tatjana Matić rekla je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da je tržište u Srbiji stabilno, pogotovu kada govorimo o tržištu hrane, kao i da je snabdevenost dobra.

„Kada govorimo o tržištu hrane i u nekim mnogo težim vremenima – na početku kovida kada je bila složenija i komplikovnija situacija, kada govorimo o zaustavljanju nekih proizvodnih procesa, prekidima nekih distributivnih lanaca – mi smo imali dobru snabdevenost tržišta“, podsetila je ministarka Matić.

“Ne moramo da brinemo o našem tržištu”, istakla je ona.

Ono što je, pre svega, najveća briga, je uvezena inflacija i borba sa inflacijom ostaje najveći prioritet, rekla je ministarka. Uvezena inflacija nije samo naša briga, i Evropa i svet pokušavaju da je stabilizuju, a ono što u najvećoj meri doprinosi skoku inflacije je problem sa energentima, kaže ministarka.

Izvor: N1

RUBRIKE
Podeli