Mahmutović i Paučinac u sudu

Mahmutović i Paučinac u sudu

Ročiste u postupku vršioca dužnosti direktora  Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića protiv  građanskog aktiviste Aladina Paučinca održano je danas u Osnovnom sudu . Mahmutović je podneo  pet tužbi protiv  Paučinca za uvredu časti I klevetu tražeci odštetu od 450.000 dinara po svakoj tužbi. Osnovni sud je već presudio po jednoj tužbi, gde je Aladin Paučinac dužan da Mahmutoviću isplati 50.000 dinara, ali je  Paučinac uložio žalbu, tako da je taj slučaj opet vraćen na suđenje. Ostale  četiri tužbe su  sada objedinjene u jednu, a obe strane su  za A1 istakli da očekuju uskoro presudu  suda.

Ročište po tužbi Mahmutovića protiv Paučinca počelo je u 12 sati. Prvi  je u Osnovni sud došao  građanski aktivista Aladin Paučinac , a desetak minuta kasnije i doktor Meho Mahmutović. Ročište je trajalo skoro dva sata.

Inače,  Mahmutović je privatne tužbe zbog uvrede podneo i protiv doktora Suade Gicić Skenderi, Lajle Sebečevac, Faruka Pljakića,  Džemail Detanca, a postupci u tim predmetima trebalo bi da počnu u narednom periodu.

 

RUBRIKE
Podeli