Ljajić: Prvo razgovori sa SNS o učešću u vlasti, pa tek onda o ministrima

“Očekujem razgovore sa Srpskom naprednom strankom o učešću u izvršnoj vlasti, ali  je rano govoriti o personalnim rešenjima”, izjavio  je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić, prenosi dnevni list Danas.

Prema pisanju ovog dnevnog lista, Ljajić nije želeo ni da potvrdi, ali ni da demantuje spekulacije o svom povratku u izvršnu vlast.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije je odbio da odgovori na pitanje da li je SDPS zainteresovana za Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija navodeći da razgovori sa mandatarkom Anom Brnabić tek treba da uslede.

Dnevni list “Danas” piše da je Ljajić političar sa najdužim ministarskim stažom u kontinuitetu od dvadeset godina, kao i da je u intervjuu nakon napuštan ja Vlade 2020. godine izjavio da pravi pauzu, kako bi se vratio u nekoj budućoj vladi.

Iz Stranka pravde i pomirenja su “Danasu” rekli da žele suštinsko učešće u Vladi Srbije, da su u koaliciji sa SNS-om i da žele da nastave započeto u proteklom mandatu i počnu nove projekte u Sandžaku.

Napominju da postoje brojna ministarstva koja su im zanimljiva, a ne samo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Izvor: Danas

RUBRIKE
Podeli