Ljajić: Novi Pazar će biti mali Istanbul na Balkanu (VIDEO)

Ljajić: Novi Pazar će biti mali Istanbul na Balkanu (VIDEO)

Osnivač  Sandžačke demokratske partije  Rasim Ljajić izjavio je sinoć da je  cilje njegove partije da Novi Pazar bude u prvih pet gradova u Srbiji, dodajući  da će  Pazar  biti mali Istanbul na Balkanu. 

Osnivač Sandžačke demokratske partije je u hali Pendik gde se održao skup pod nazivom “ Decenija uspeha SDP-a“ rekao da želi prirodan, normalan Novi Pazar.

„Hoću da vratim pazarski duh u sve porodice, u sve mahale. Ne smemo da obećavamo ono što ne možemo da ispunimo. Bolje je ne uraditi nešto nego obećati a ne ispuniti. Ne smemo da lažemo, da krademo, da varamo narod. Uradili smo mnogo od kada smo došli na vlast. Setite se da smo došli na vlast 2008.godine kada je svetska kriza drmala svet. Nije bilo donacija, nije bilo novca. Mi smo rekli da ćemo Pazar da promenimo i to smo uradili. Novi Pazar onda i danas su dva potpuno različita grada. Pazar je bio varoš, a sada je ozbiljan grad. Cilj nam je da Pazar bude u prvih pet gradova u Srbiji. Ovo će biti mali Istabul na Balkanu.“, rekao je Ljajić.

On je istakao dve ključne stvari u politici SDP-a u budućnosti.

„Moramo ostaviti Pazar boljim nego što smo ga napravili ovim mladim ljudima, želimo da ostavimo što više hajrata u vidu mostova, novih ulica, novih kapitalnih objekata. Kada smo 2008.godine došli na vlast zatekli smo 28 odsto asfaltiranih ulica, dok je u Srbiji prosek bio iznad 60 odsto. Sada je situacija drastično bolja, a ja obećavam do kraja narednog mandata neće biti nijedna neasfaltirana ulica u Novom Pazaru. Nemojte da gledate jesu li ulice koje asfaltiramo bošnjačke ili srpske. To su ulice svih nas. Želimo da budemo oaza stabilnosti, normalnosti. Mi smo najjača stranka koja uvek svima pruža ruku.“,  istakao je osnivač SDP-a.

Ljajić je najavio još više infrastrukturnih radova u Novom Pazaru u narednom periodu te velika ulaganja u sport i kulturu.

„Još više ćemo graditi. Obećavam da za 2-3 godine neće moći Pazar da prepoznate. Radićemo od centra grada do stare čaršije. Pazar mora da bude centar ovog regiona. U tome očekujem i da dijaspora pomogne jer nema trenutno boljeg mesta za investiranje od Novog Pazara. Posebno ćemo ulagati u kulturu i evo najavljujem da naredne godine u Kulturnom centru radimo prvu sevdah operu. To do sada nije radjeno i biće ovde napravljeno.“ , najavio je Ljajić.

Skupu SDP-a u dvorani Pendik prisustvovali su, osim članova SDP-a, predstavnici SDA Sandžaka, SNP-a, SNS-a, SZS-a, SPS-a, ambasador Palestine u Srbiji Muhamed Nabhan, te brojni gosti iz okolknih gradova ali i iz Beograda, Kragujevca i ostalih gradova Srbije.

CATEGORIES
Share This