Leto u znaku muzičkog, ali i šoping festivala „Stari grad

Leto u znaku muzičkog, ali i šoping festivala „Stari grad

Poznati su svi učesnici festivala „Stari grad“, koji se ove godine održava pod sloganom “Uključi se”. Najpre će 27.jula na velikoj pozornici na gradskom šetalištu nastupiti najpoznatija pop pevačica na Balkanu Marija Šerifović, sa svojim gostima, a potom, 28. jula i jedan od najboljih pop sastava, Tropiko bend. Ono što je novina jeste, da će 15. po redu festival „Stari grad“ biti u znaku ne samo dobre muzike već i šopinga.

„Odlučili smo da Novi Pazar predstavimo onakvim kakav on zaista jeste. Ovo je grad gostopriljivih ljudi, ali i grad trgovine. Čitav Novi Pazar biće jedna otvorena šoping zona. Svi trgovci, ali i ugostitelji ponudiće tokom održavanja festivala mnogo niže cene. Neki govore o popustima i do 70 odsto“, kaže direktor festivala „Stari grad“ Aladin Imamović.

On podseća da svake godine veliki broj ljudi iz drugih gradova stiže u Novi Pazar zbog „Starog grada“.

„Šoping će biti razlog više. Ponudićemo i mogućnost da oni koji žele obiđu i naše čuveno kulturno -istorijsko nasleđe, probaju najbolju hranu… Hotelijeri će takođe ponuditi povoljnije uslove smeštaja“, kaže Imamović i ističe da će ovaj festival „Stari grad“ biti nesvakidašnji, i da će ove godine u pravom smislu te reči, promovisati prave vrednosti Novog Pazara.

Svakodnevno se organizatorima javljaju uspešni trgovci i ugostitelji koji žele da budu deo ove priče.

„Mi smo navikli našu publiku da dovodimo najbolje muzičare, sada želimo da ponudimo i nešto novo i još kreativnije, kada su prateći sadržaji u pitanju“, objasnio je on.

Marija Šerifović, koja je 2008. godine dovela najveće muzičko takmičenje na svetu u Srbiju, raduje se dolasku u Novi Pazar.

„Nisam nikada imala koncert u Novom Pazaru. Radujem se tome. Pre nekih pet godina sam u Novom Pazaru poslednji put bila, ali sam samo prošla kroz taj grad. Ja mislim da će biti dobro. Čula sam da je tamo publika vatrena. Dobra emocija, moje pesme… mislim da je to sasvim dovoljno za najluđi provod“, kazala je popularna pevačica za RTV Novi Pazar.

Ona je istakla da je repertoar već spreman i da se ništa ne prepušta slučaju.

„Ja sam festivalsko dete i sve što sadrži u sebi reč festival mene veoma raduje. Sve je manje događaja koji održavaju bilo koju vrstu tradicije. Zato mi je drago da taj festival opstaje“, rekla je Marija ističući da je za poštovanje to što Novi Pazar „čuva“ svoj festival i što on godinama okuplja najbolje muzičare.

Radujemo se druženju 28. jula na muzičkom i šoping festivalu  u Novom Pazaru. Uživaćemo u najboljoj muzici i najboljem šopingu“, rekao je Sale, frontmen ove grupe u pozivu publici.

Festival „Stari grad“ prvi put je održan 2004. godine. Sve do danas radilo se na prikupljanju pravih ideja i kontinuiranom poboljšanju organizacionih sposobnosti.

„Novine svake godine samo ilustruju našu želju da festival bude što bolji. Sigurni smo da će i ove godine on okupiti na desetine hiljada ljubitelja dobre muzike, ali sada i najboljeg šopinga“, zaključio je direktor festivala Aladin Imamović.

U proteklih nešto više od deceniju ipo „Stari grad“ je okupio najpriznatije pop i rok muzičare sa Balkana. Među njima su bili i Vlatko Stefanovski, Zdravko Čolić, Lena Kovačević, Aleksandra Radović, Aki Rahimovski, Tifa, Alen Islamović, Zabranjeno pušenje, Tijana Dapčević, Regina, Sergej Ćetković, Crvena jabuka, Emina Jahović, Kerber, Željko Bebek…

Generalni pokrovitelji muzičkog i šoping festivala „Stari grad“ su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Novi Pazar. Zlatni sponzori su „Zlatara Elmaz“ i „Podravka“.

Organizator festivala je  Mass entertainment group. Suorganizator je Kulturni centar Novi Pazar.

Zoran Maksimović

CATEGORIES
Share This