Lekić: Zadovoljni smo rezultatima u Tutinu ali ne i u Sjenici (VIDEO)

Lekić: Zadovoljni smo rezultatima u Tutinu ali ne i u Sjenici (VIDEO)

Predsednik Sandžačke demokratske partije, Samir Lekić, izrazio je zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora u opštini Tutin, ali je iskazao i nezadovoljstvo rezultatima u Sjenici, gde je Sandžačka demokratska partija očekivala veći broj glasova, rekao je Lekić na press konferenciji.
U svom obraćanju, Lekić je istakao da je Sandžačka demokratska partija (SDP) utrostručila broj mandata u Skupštini opštine Tutin što, kako on kaže, pokazuje da su građani prepoznali politiku prosperiteta koju SDP zastupa.
“Drago mi je da je naš odbor u Tutinu, nakon jednog perioda neizvesnosti, sada postao jedna respektabilna politička figura i da bez Sandžačke demokratske partije neće biti moguć razvoj i prosperitet opštine Tutin,“ rekao je Lekić .

Lekić je naglasio da je posebno zadovoljan činjenicom da su građani, kako je on naglasio, u Tutinu prepoznali pravi SDP, koji radi u interesu građana, donosi boljitak i ne gubi vreme na politička prepucavanja.

„Nemam sumnje da će takvim radom SDP u Tutinu nastaviti da raste i također želim da naglasim da smo mi u proteklom periodu iz opozicije u Tutinu više uradili nego prethodnici za više od 30 godina,“ dodao je Lekić .

Nasuprot rezultatima u Tutinu, Lekić je izrazio nezadovoljstvo ishodom izbora u Sjenici, i naglasio je da je SDP u Sjenici očekivao veći broj glasova. Prema njegovim rečima, dugogodišnja politička nestabilnost u Sjenici negativno je uticala na odbor SDP, koji se nije mogao, kako Lekić kaže, izboriti sa agresivnom političkom kampanjom drugih stranaka.

„Naš odbor u Sjenici nije mogao da se izbori sa takvom politikom, a posebno sa jednom vrlo agresivnom političkom kampanjom koja je bila prisutna tokom ovog izbornog procesa,“ rekao je Lekić .

Lekić se osvrnuo i na izborne neregularnosti koje su, prema njegovim rečima, bile prisutne više nego ikada.

„Govori se o kupovini glasova, o pritiscima, o ucenama i to su stvari koje su bile potpuno očigledne,“ istakao je Lekić.

On je najavio da će SDP izaći pred Narodnu skupštinu Republike Srbije sa inicijativom za pooštravanje kaznene politike za krivična dela vezana za kupovinu glasova, kako bi se te aktivnosti bolje kontrolisale i strožije sankcionisale .

Na kraju svog obraćanja, Lekić je pozvao sve političke faktore u Tutinu i Sjenici na razgovor i saradnju.

„Izbori su završeni, moramo da gledamo u budućnost, nećemo odustati od politike razvojnih projekata. Pozivam sve političke faktore na razgovore, otvoreni smo za normalan dijalog i međusobno poštovanje kako bismo uradili dobre stvari za Sjenicu i Tutin,“ zaključio je Lekić

Celu press konferenciju možete pogledati na našem YouTube kanalu, Facebooku i klikom na ovaj link.

CATEGORIES
Share This