Lekari: Otac stradale dece životno ugrožen (video)

Lekari: Otac stradale dece životno ugrožen (video)

Otac čija su deca nastaradala u požaru u Novom Pazaru, prebačen je hitno u Klinički centar Srbije, u Centar za opekotine na dalje lečenje, zbog  povreda koje je zadobio, rekao je za A1 dežurni hirurg Šefćet Hajrović. 

On je novinarima rekao da je četvoro dece dovedeno oko 7.45 časova, od kojih su troje bili u ugljenisanom stanju.

„Četvrto dete je dovedeno u Intenzivnu negu sa opekotinama lica I šaka , u teškom opštem stanju, agonalnom. Pokušali smo reanimaciju, koja na žalost nije uspela I to dete je preminulo.“ rekao je Hajrović.

Dežurni hirurg u Opštoj bolnici u Novom Pazaru Šefćet Hajrović rekao je  da je posle 10 minuta Hitna služba je dovezla njihove roditelje, koji su primljeni sa teškim povredama.

“ Otac ima velike opekotine, na preko 50 odsto površine tela. Zbog inhalacije dima I uticaja velike temperature on je morao biti intubiran i prebačen je u Klinički centar Srbije, u Centar za opekotine na dalje lečenje. Otac je životno ugrožen, udisajem  ugljen- monoksida. Majka ima lakše opekotine po licu I po podlakticama. Ona je u dobrom opštem stanju I biće dalje praćena na našem Odeljenju hirurgije.“ kaže Hajrović.

On je dodao  da će u Službi za patologiju, po nalogu tužilaštva, biti urađena obdukcija tela ove dece.

Da podsetimo, Četvoro dece izgorelo je u požaru dok su njihovi roditelji povređeni i nalaze se na Intenzivnoj nezi Opšte bolnice u Novom Pazaru, potvrđeno je za A1 iz policije. Požar se dogodio oko 7 sati, u ulici 12.srpske brigade u blizini restorana “Meto”. Na lice mesta su odmah došle jedinice vatrogasne službe, hitne i policije. Kako A1 sazanje, sve četrvoro dece preminulo je na licu mesta, tako da su lekari mogli da konstatuju samo smrt.

 

Enes Radetinac

CATEGORIES
Share This