Korona virus i venčanja: Domišljati indijski par venčanjem u vazduhu izbegao mere ograničenja

Korona virus i venčanja: Domišljati indijski par venčanjem u vazduhu izbegao mere ograničenja

BBC
Na snimku sa društvenih mreža se vidi prepun avion u letu.

Par iz Indije je navodno unajmio avion i venčao se tokom leta, uz prisustvo više od 160 gostiju – na taj način su izbegli mere koje važe na zemlji, usled epidemije korona virusa.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vide se bračni par i gosti u iznajmljenom avionu.

U indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu, odakle se navodi da je avion poleteo, nedavno su uvedene oštrije mere, a venčanja su ograničena na 50 gostiju.

Indijske vazduhoplovne vlasti su navodno pokrenule istragu.

Zvaničnik Generalnog direktorata za civilno vazduhoplovstvo rekao je za Tajms of Indija (Times of India) da je osoblje na letu SpajsDžeta (SpiceJet) uklonjeno sa dužnosti.

Portparol SpajsDžeta rekao je za Indijan ekpres (Indian Express) da je turistički agent rezervisao avion Boing 737 na relaciji Maduraj-Bangalore za putovanje nakon venčanja.

Portparol je rekao da je klijent „jasno upućen u smernice kojih se trebalo pridržavati usled korona virusa i da nije dobijena dozvola za obavljanje bilo kakvih aktivnosti tokom leta”.

Indija se trenutno bori protiv snažnog drugog talasa korona virusa, tokom kojeg je, prema zvaničnim podacima, preminulo najmanje 300.000 ljudi.

Stručnjaci procenjuju da je stvarni broj smrtnih slučajeva daleko veći.

Bolnice i krematorijumi su pretrpani poslednjih nedelja, što je dovelo do velike nestašice kiseonika i danonoćnog kremiranja.

Mnoge porodice koje ne mogu da priušte kremiranje nelegalno su sahranile najmilije na obalama reke Gang ili su gurnuli tela u reku, zbog čega se strahuje da je zvaničan broj umrlih znatno umanjen u odnosu na realno stanje.

Korona virus i Indija: „Izgubio sam nerođeno dete i suprugu istog dana“
The British Broadcasting Corporation

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

RUBRIKE
Podeli