Karić i Biševac: Unapređenje saradnje bratskih gradova (video)

Karić i Biševac: Unapređenje saradnje bratskih gradova (video)

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić  danas je u prvoj zvaničnoj poseti Novom Pazaru, gde se sastala sa gradonačelnkom ovog grada Nihatom Biševcem. Oni su razgovarali o saradnji i realizaciji projekata u različitim oblastima, a između ostalog i o vezi ova dva bratska grada.

Ona je nakon sastanka sa čelnicima lokalne samouprave izjavila da je Novi Pazar grad dobrodošlice i srdačnosti i da se ona u njemu oseća kao kod kuće.

“Novopazarke i Novopazarce građani Sarajeva osećaju kao svoj, bratski narod”, poručila je Karić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da, osim istog osnivača, dva grada povezuje mnogo toga, od istorije i tradicije do kulture i sporta.

“Bratski gradovi povezani su i činjenicom da mnogo Novopazaraca živi u Sarajevu. Upravo su ti ljudi, poreklom iz ovog kraja, najčvršći most saradnje dve zemlje i dva grada. Multietnička nit i multikulturalnost kalakteristike su oba grada, na šta smo izuzetno ponosni”, izjavio je Biševac.

On je dodao da Novi Pazar i njegovi građani nikada neće zaboraviti pomoć Sarajeva u momentima najvećih razmera pandemije korona virusa u ovom gradu.

“Dešavanja u protekolom periodu dodatno su zbližila Novopazarce sa građanima Sarajeva”, istakao je Biševac.

Gradonačelnica Sarajeva posetila je i Bošnjačko nacionalno vijeće

A. Alić-A1

 

 

RUBRIKE
Podeli