Kako se deca u Novom Pazaru pripremaju za Bajram? (VIDEO)

Kako se deca u Novom Pazaru pripremaju za Bajram? (VIDEO)

Prikupljanjem slatkiša, novih ili dobro očuvanih igračaka i podelom bajramskih paketića, akcijom “Doniraj igračke i slatkiše“ udruženje Svetionik će i ove godine u susret predstojećem Bajramu obradovati najmlađe.

Razlog najglasnijih dečijih osmeha najčešće su pažljivo osmišljeni pokloni, a ono što će upotpuniti jedan bajramski paketić jesu slatkiši i igračke, kako bi svako dete imalo priliku da srećno dočeka Bajram, zahvaljujući ovoj akciji koju tradicionalno organizuje nevladina organizaciija Svetionik.

Lepota darivanja leži u svakom od nas, a u činjenicu da je naše samo ono što damo veruju svi ljudi otvorenog srca. Prenoseći navike na decu, pričajući im o tome i pokazavši im primer, možemo ih podstaći da i sami osete potrebu da to što imaju i podele sa drugima, kao što deca u Novom Pazaru praktikuju.

“Najlepši trenutak je kada deci damo paket, a taj njihov izraz i srećan osmeh je nešto neprocenjivo. Biramo Bajram zato što je poseban, biramo decu jer je radost dečja najlepša na svetu, tako da i ovog Bajrama želimo da obradujemo dečja srca i zbog toga pozivamo sve ljude da doniraju“, ističe Muhterema Čulković, koordinatorka organizacije Svetionik.

Praznici su prilika za solidarnost, ljubaznost i deljenje. Kurban-bajram karakteriše podela kurbana sirotinji, komšijama i rodbini prema utvrđenim pravilima: 1/3 sirotinji, 1/3 prijateljima i komšijama i 1/3 porodici, a sve u duhu pomaganja drugima kako bi vernici koji slave ovaj praznik podsetili sebe na važnost udeljivanja i deljenja.

Inače, pored podele paketića, u susret Kurban-bajramu NVO Svetionik i ove godine organizuje akciju “Doniraj kurban“ kako bi obezbedili pomoć osobama sa slabijim finansijskim stanjem i na ovaj način takođe doprineli prazničnoj euforiji kod svih.

Donacije se dostavljaju na adresu Udruženja Svetionik svakog radnog dana od 10.00h do 16.00h, a akcija traje do petka 23. juna. Ekipa A1 u prostorijama Svetionika danas je imala priliku da svedoči o humanosti najmlađih koji su došli da podrže akciju i tako obraduju svoje drugare. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu u nastavku.

CATEGORIES
Share This