Kačapor: Intenzivno se radi na izgradnji “Smart city centra”, molimo građane da budu strpljivi

Kačapor: Intenzivno se radi na izgradnji “Smart city centra”, molimo građane da budu strpljivi

„Radovi na izgradnji “Smart city centra”, odnosno, dogradnji zgrade Kulturnog centra je u toku, a sutra će se početi sa radovima za lift u tom objektu. U narednim danima će se raditi na postavljanju metalne kontrucije, a ceo taj postpak prate određeni nadzorni organi“, rekao je za A1 direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka “SEDA” Samir Kačapor. 

On dodaje da je bilo i manjih izmena na projektnom zadatku, koji će unaprediti finalni izgled objekta, te to nije predstavljalo problem da se intenzivno radi na izgradnji “Smart city centra”.

Kačapor je apelovao na građane da budu strpljivi, jer će se u narednim danima obezbediti prolaz, kako bi mogli bez problema da obavljaju svoje svakodnevne obaveze.

„Izvođač radova garantovao je, da će, kada se krene sa grubim radovima, obezbediti prolaz dodatnim nastrešnicama i ogradama u skladu sa principima zaštite na radu, te će građani biti bezbedni dok radovi budu trajali“, zaključio je direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka “SEDA”.

Podsećanja radi, Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović je u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave kazala je, da je izgradnja Regionalnog inovacionog Smart City centra dobar primer kako država može podržati “start-up” zajednicu i mlade ljude koji zaslužuju da ostanu u svom gradu i doprinesu razvoju države.

Izgradnja “Smart city centra”, površine preko 1.000 kvadrata, trebalo bi da traje 150 dana i obuhvatiće izgradnju čelične konstrukcije, lifta i stepeništa i koštaće 96 miliona dinara.

Nakon toga, uslediće druga faza koja obuhvata kompletno opremanje ove ustanove, te nabavku kompjuterske i druge opreme.

U ovom centru sprovodiće se obuke i programi za mlade, u oblasti izrade inovacionih rešenja za digitalizaciju javne uprave na teritoriji grada.

Aiša Alić

 

CATEGORIES
Share This