Jusufović: “Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da poziva građane na nemire“ (VIDEO)

Jusufović: “Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da poziva građane na nemire“ (VIDEO)

Naravno da onaj ko gubi ima pravo i da se ljuti, ali nema pravo da poziva građane na demonstracije i na nemire – rekao je danas na konferenciji za štampu Mirsad Jusufović, član Predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) navodeći da je pobeda te stranke kristalna i da se opozicija, kako ističe, na ovaj način odupire porazu. 

Nakon navoda predstavnika opozicionih stranki, Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Stranke pravde i pomirenja i Građanskog pokreta Sandžaka da je bilo krađe glasova i nepravilnosti na izborima, oglasio se i predstavnik SDP-a.

“Ako smo išta radili prethodnih 15 godina to je onda stabilizacija odnosa u Novom Pazaru; da izbori ne budu ratno stanje. Meni je žao što oni na ovaj način manipulišu svojim biračima dovodeći ih u stalnu situaciju nezadovoljstva, a to je i cilj – da se izazove kriza vlasti“, ističe Jusufović.

On dodaje i da je konferencija koju su juče najavili predstavnici pomenutih opozicionih stranki zapravo bio poziv na upad u zgradu Gradske uprave, nakon čega su se pristalice SDP-a, na njihov poziv okupili da slave.

“Sinoć je iz SDA najavljeno da će da dođu i upadnu u opštinu. Da se to ne bi desilo i da ne bi morali kordoni policije da intervenišu, mi smo pozvali naše simpatizere da se okupe na toj javnoj površini ispred Gradske uprave i da ne dozvolimo da se prave razne bahanalije“, rekao je Jusufović. 

Podsetimo, na jučerašnjoj konferenciji koja se kasnije održala ispred ogranka SDA Sandžaka, opozicioni blok koji okuplja prethodno navedene stranke je pozvao građane na protestnu šetnju zakazanu za danas ukoliko, kako su tada naveli, Gradska izborna komisija (GIK) ne postupi po zakonu.

CATEGORIES
Share This