Jasmina Curić nova predsednica BNV

Jasmina Curić nova predsednica BNV

Nova predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća je Jasmina Curić, odlučeno je danas na sednici tog organa. Za novu predsednicu glasili su vijećnici  sa liste “Samoopredjeljenje” i “Vakat je”.

“Biti na čelu ove institucije velika je čast i obaveza. Zahvaljujem na datom poverenju. Pozivam sve Bošnjake da zajedno radimo na istim ciljevima. Radiću u interesu građana Sandžaka, posebno  Bošnjaka sa ciljem da se ekonomski i pravno osnaži i osigura ovaj region”, rekla je Curić nakon izbora.

Predstavnik “Matice bošnjačke” Jahja Fehratović kazao je da nije u redu što je sednica održana bez dosadašnjeg predsednika koji nije imao priliku, kako je rekao, da obrazloži svoju ostavku.

“Nova predsednica nema dodirnih tačaka sa ingerencijama BNV, ona je doktor poljoprivrednih nauka, a poljoprivreda nije u ingerencijama Veća, već obrazovanje, kultura, informisanje i službena upotreba jezika. Ne verujemo da će ova većina dugo potrajati, a mi ćemo pratiti šta se radi, opravdaćemo svoje mandate i pokušati da napravimo korist za Bošnjake”, istakao je Fehratović.

Potpredsednik BNV i predstavnik liste “Vakat je” Esad Rahić naglasio je da su većnici sa te liste glasali za smenu Esada Džudža jer je o toj poziciji odlučivalo “Samoopredjeljenje” kojem, kao većinskom partneru, pripada to mesto.

“Ko će biti predsednik ove krovne institucije Bošnjaka i ko će biti smenjen odlučuje ‘Samoopredjeljenje’. To je funkcija koja pripada njima i oni odlučuju o tome, a mi smo odan i pouzdan koalicioni partner koji nema, niti će imati, ambiciju na to mesto. Nova predsednica će u nama imati iskrenog saveznika, savetnika i partnera koji joj stoji na raspolaganju”, izjavio je Rahić.

Podsećamo, većinu u Bošnjačkom nacionalnom  vijeću čine vijećnisti liste “Samoopredeljenje” i liste ”Vakat je”.

Podsećamo,  lista “Samoopredeljenje” tražila je nedavno od dosadašnjeg predsednika Vijeća Esada Džudža da podnese hitnu i neopozivu ostavku i vrati mandat većnika toj listi u najkraćem mogućem vremenskom roku.

 

A1/RTVNP/ Radio Sto plus

Foto: RTVNP

CATEGORIES
Share This