Izvršiteljka ipak došla na parcelu kod Velikog groblja (video)

Izvršiteljka ipak došla na parcelu kod Velikog groblja (video)

Vernici i upošljenici Islamske zajednice u Srbiji  okupili su se danas  kod sporne parcele na Velikom Groblju, zbog najave dolaska javnih izvršitelja  da sporovedu privremenu meru koju je doneo Osnovni sud u Novom Pazaru u vezi blokade i postavljanja prepreka na putu do gradilišta islamskog centra  koji gradi Islamksa zajednica Srbije kod Velikog groblja. Oni kažu da su došli  kako bi odbranili svaki pokušaj otimanja vakufske imovine  od strane  ,kako ističu, paravjerske sekte uz pomoć korumpiranih sudija u Novom Pazaru.  Vernici i upošljenici Islamske zajednice u Srbiji zadržali su se oko 30 minuta i napustili su spornu parcelu.  Pola sata, nakon njih stigla je i javna izvršiteljka  Danka Ristanović, koja je za A1 istakla da nije mogla da sprovede privremenu meru Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Upošljenici i vernici Islamske zajednice u Srbiji  kažu da su nakon saznanja da će danas doći izvršitelji se samoinicijativno organizovali i okupili, odlučni, kako kažu, da brane svaki pedalj vakufske imovine.

“Ne dozvoljavamo da se da se otima vakufska imovina jer smo dobili najavu da će da dođu pravosudni organi kako bi sklonili naše obezbeđenje ,koje čuva ovaj objekat i čuva vakufsku parcelu. Barikade su sklonjene, ovde meštani mogu da prolaze nesmetano. Mi ćemo da branimo naša prava, jer ako je sud doneo neku odluku to ne znači da je upravu , jer smo sveni da ima korupcije među sudijama. Spremni  smo da branimo naša prava našim zivotima. ” , rekao je Enes Ibrović , predsednik medžlisa  Islamske  zajednice Novi Pazar.

Nakon što su se okupeljeni vernici i upošljenici Islamske zajednice razišli, nešto kasnije stigla je i javna izvršiteljka Danka Ristanović, koja je razgovorala sa predstavnicima ove zajednice.

Ona je za A1 istakla da nije sprovela privremenu meru.

“Došla sam da napravim zapisnik da nisam mogla da sprovedem privremenu meru Osnovnog suda u Novom Pazaru, zato što policija nije htela da mi pruži asistenciju, zbog kako su mi rekli bezbednosnih razloga.” rekla je za A1  javna izvršiteljka Danka Ristanović.

Inače, u privremenom  rešenju se navodi da se nalaže tuženoj Islamskoj zajednici u Srbiji da u roku od 24 časa od dana prijema  rešenja ukloni metalne prepreke, vozila, kao i fizičko obezbeđenje i tako omogući nesmetani prolaz. Kako se dalje navodi u rešenju, privremena mera traje do pravnosnažnog okončanja parnice.

 

E.Radetinac

RUBRIKE
Podeli