IZuS: Stavovi naših uposlenika, izneti na društvrnim mrežama, nisu stavovi Islamske zajednice

IZuS: Stavovi naših uposlenika, izneti na društvrnim mrežama, nisu stavovi Islamske zajednice

Zvanični stavovi Islamske zajednice su oni koje javno iznose njeni čelnici, ili se objavljuju na zvaničnom sajtu Islamske zajednice, a nikako privatni stavovi ili mišljenja koje iznose pojedinci na društvenim mrežama, za koje Islamska zajednica ne prihvata odgovornost, kaze se u saopštenju za javnost ove verske institucije.

Oni u svom saopštenju osuđuju i napad na njihovog uposlenika Admira Muratovića.

“Povodom poslednjih istupa na društvenim mrežama, prozivki i pretnji kojih nisu lišeni ni najveći autoriteti Islamske zajednice i njeni uposlenici, koje su danas kulminirale nasrtajem na službenika Mešihata dr. Admira Muratovića, šefa Ureda za obrazovanje, od strane Feha Biševca, Mešihat Islamske zajednice izražava zabrinutost i najoštriju osudu. “ , kaže se u saopštenju Islamske zajednice u Srbiji.

Oni u svom saopštenju pozivaju nadležne državne organe, policiju i tužilaštvo da sve javne istupe pojedinaca, sa bilo koje strane, u kojima se vređaju ljudi, iznose optužbe ili pretnje na njihov račun, koje mogu ugroziti bezbednost određenih pojedinaca i njihovih članova porodica, na vrieme procesuiraju i adekvatno sancionušu, kako bi se izbegle teške posledice i uzimanje pravde u svoje ruke od strane onih koji se osećaju ugroženim.

CATEGORIES
Share This