Izgradnja puta Novi Pazar – Tutin počinje u septembru

Izgradnja puta Novi Pazar – Tutin počinje u septembru

Radovi na deonici Novi Pazar – Tutin startuju početkom septembra najavila je danas potpredsenica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, nagalašavajući da je pomenuta deonica samo deo zajedničkih planova na ovom prostoru.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović tokom posete Novom Pazaru najavila je početak radova na izgradnji puta Novi Pazar – Tutin.

“Razgovarali smo danas i sa predstavnicima tiurske kompanije “Tašjapi”. Radovi na deonici Novi Pazar – Tutin startuju početkom septembra. Pripremne radnje za realizaciju projekta ova kompanija već sprovodi, što Novopazarci i znaju. Izgradnja saobraćajnice je investicija vredna 24 miliona eura a uz Tašjapi kompaniju koja izvodi radove, “Putevi Srbije” su investitor a rok za završetak radova je dve godine”, poručila je potpredsenica Vlade Srbije Zorana Mihalović.

Ministarka je kazala da uz investicije u putnu neizostavno ide i rešavanje problema komunalne infrastrukture.
“Postoje programi sa Nemačkom bankom i sa Kancelarijom za javna ulaganja što najavljuje još intenzivniju saradnju predsednika ovdašnjih opština , kako sa našim Ministarstvom tako i sa drugim resorima”, zakjljučila je Mihajlović.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da se konkretnim povodom u Novom Pazaru okupilo celo ministarstvo, što dovoljno govori o ozbiljnosti planova koji se sprovode.
“Za ovih dvadeset godina nikada se nije desilo da kompletno ministarstvo bude u našem gradu, kao što je to slučaj danas. Na radnom, a ne paradnom sastanku vođeni su konkretni razgovori o nizu projekta koje ćemo reazilovati a onda ni Sandžak i Novi Pazar u komunikacijskom i saobraćajnom smislu neće biti slepo crevo. I Novi Pazar i Sjenica i Tutin će, sem što će se bolje povezati međusobno, biti povezani sa ostalim centrima u zemlji i regionu. Bolju vezu sa Beogradom obezbediće izgradnja autoputa Beograd–Boljari, koji prolazi kroz Sandžak, a izrada projektno tehničke dokumentacije je u toku”, rekao je ministar Ljajić ističući značaj ravnomernog regionalnog razvoja, što je jedan od ciljeva Vlade Srbije.
“Ne priča ova Vlada o ravnomernom regionalnom razvoju već radi na ravnomernom razvoju svih delova zemlje. Pričali smo na ovom sastanku o putevima, a putevi za Sandžak znače život, znače ekonomsko osnaživanje stanovništva i povezivanje sa svim centrima. Ekonomsko osnaživanje je, sa druge strane, siguran put ka uspostavljanju političke stabilnosti i socio – ekonomskom razvoju regiona Sanžak”, poručio je ministar Ljajić u Novom Pazaru.

Gradonačelnik Nihat Biševac najavio je rekonstrukciju puta od Banjske petlje do cenra grada, rekonstrukciju ulice Generala Živkovića i nastavak izgradje zaobilaznice.
“Projekti su garant poboljšanja kvaliteta života građana i razvoj grada. Treba odati zahvalnost prisutnim potpredsednicima i Vladi Srbije, za sve što čine za građane Novog Pazara”, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
Predsednik Opštine Tutin izrazio je zadovoljstvo što će preko sto kilometara rekonstruisanih puteva doneti boljitak svim građanima Sandžaka.
“Mi smo tu da pomognemo, kako bi građani bili zadovoljni”, kazao je predsedni opštine Tutin, Kenan Hot a zadovoljstvo nije ništa manje ni u Sjenici.
“Sve se odvija kako je dogovoreno i zaista imamo mnogo razloga da se radujemo I budemo zadovoljni, a verujem da napore Vlade prepoznaju i građani Sandžaka”, poručio je predsednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović.

CATEGORIES
Share This