Islamska zajednica dobila saglasnost za ovogodišnju organizaciju hadža

Islamska zajednica dobila saglasnost za ovogodišnju organizaciju hadža

Ministarstvo hadža Saudijske Arabije donijelo je odluku da Mešihat IZ-e u Srbiji bude zvanični organizator hadža na prostoru Srbije. Završena je tehnička procedura i dobijena saglasnost za ovogodišnju organizaciju hadža, saopšteno je u saopštenju Mešihata IZ-e u Srbiji.

Iz Mešihata kažu da ova vest predstavlja važan trenutak za muslimane u Srbiji, jer će im omogućiti lakši pristup organizaciji hadža.

Iz Mešihata pozivaju sve zainteresirane vernike za odlazak na hadž s prostora Republike Srbije, kao i one u dijaspori koji imaju državljanstvo i validne putne isprave Republike Srbije, da se prijave i upišu kao kandidati za hadž.

Cena hadža i ostali detalji putovanja bit će utvrđeni naknadno i objavljeni do kraja naredne nedjelje.

Svi zainteresirani kandidati mogu dobiti više informacija i upisati se u Uredu za hadž Mešihata IZ-e u Srbiji a prijava i upis kandidata počinju od ponedjeljka, 22.04.2024. godine.

Podsećamo, zbog nepostojanja jedinstvene državne islamske zajednice, doneta je odluke od strane Saudijske Arabije da se onemogući agencijama organizovanje hadža te su muslimani iz Srbije ostali uskraćeni za odlazak na hadž.

CATEGORIES
Share This