Imamović: Odluku o svom političkom delovanju ću doneti nakon razgovora sa porodicom

Imamović: Odluku o svom političkom delovanju ću doneti nakon razgovora sa porodicom

Nakon saopštenja Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka da je Enis Imamović, 20. oktobra ove godine upoznao Stranku da je odlučio da formira svoju izbornu listu, javnosti se putem video saopštenja na svoj zvaničnom Fejsbuk profilu obratio i Imamović. On je, između ostalog, istakao i da će odluku o svom političkom delovanju “doneti nakon razgovora sa porodicom”.

Imamović kaže da je odluku istupanja iz stranke doneo nakon dugog i ozbiljnog razmišljanja.

”Želim da se zahvalim na podršci i saradnji koju smo imali. Naša borba i dosadašnji napori ostaće važni, kako meni lično, tako i našoj zajednici.

SDA Sandžaka, svi članovi i njen osnivač, doktor Sulejman Ugljanin će uvek imati poštovanje za istorijsku ulogu i nesporna dostignuća. U meni neće imati neprijatelja.

Hoću da znate: ovo je političko razdvajanje, možda prvo koje je iz bošnjačkog naroda proizišlo iz jednog civilizovanog i otvorenog, dostojanstvenog razgovora o razlozima zbog kojih je došlo do razdvajanja puteva”, ističe Imamović.

On dodaje da su njegova opažanja takva da građani Sandžaka “ne pronalazi sebe, svoje ideje i želje ni u jednoj od postojećih politika”, navodeći to kao poziv na svoje delovanje.

“Sandžačka politička scena mora izaći iz ovog lavirinta kako bi opstala kao faktor. Nama zato treba novi politički pristup. Moderniji način komunikacije; kako sa građanima, tako i između stranaka gde narušeni politički odnosi ne smeju biti teg oko vrata narodu, a ni samim strankama”, dodaje on.

On dodaje da veruje da je moguće napraviti taj politički iskorak u Sandžaku koji, kako kaže, neće biti izgrađen na napadima i mržnji.

“Ja ću svoju konačnu odluku da li, na koji način i u kojem kapacitetu ostajem u politici, doneti nakon razgovora sa svojom porodicom i prijateljima, a javnost ću blagovremeno obavestiti o svemu”, zaključuje.

Podsetimo, sekretarijat Stranke je 21. oktobra ove godine pozvao Enisa Imamovića da u najkraćem mogućem roku izvrši administrativne procedure u Stranci i Skupštini Srbije.

U Narodnoj skupštini Srbije je od 2012. kao poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Izjavu Imamovića možete pogledati klikom na ovaj link.

CATEGORIES
Share This