Hukić: Hoću da budem najbolji u teškoj kategoriji

Hukić: Hoću da budem najbolji u teškoj kategoriji

Višestruki prvak sveta u profi boksu Muamer Hukić rekao je danas da će ubuduće boksovati u teškoj kategoriji, kao i će u najelitnijoj konkurenciji pokušati da postane najbolji na svetu.

„Pobeda, pobeda, pobeda… Posle takve serije može da nestane motiva i često dođe do opuštanja. Trebaju mi novi izazovi, prelazim u tešku kategoriju, hoću da i tu postanem najbolji na svetu“, najavio je Hukić.

Ovaj 33-godišnji Novopazarac, koji boksuje za Nemačku kao Marko Huk, rekao je da je ponosan na sve što je ostvario u dosadašnjoj karijeri.

On je 13 puta uspešno branio svetski WBO pojas u kruzer kategoriji, osvojen u Haleu pre više od osam godina u borbi protiv Viktora Emilija Ramireza iz Argentine, čime je dostigao rekord Britanca Džonija Nelsona.

„Mnogi u 27. ili 28. godini postanu profesionalci, a ja sam sa 24 bio svetski prvak. To je nešto posebno za čoveka iz ovih krajeva, ta situacija da si toliko puta na tronu. Ipak, ako ste uspešni u poslu kojim se bavite, stalno trebate nove izazove“, naveo je Hukić.

Hukić je u dosadašnjoj karijeri ostvario 40 pobeda, od toga 27 nokautom, nerešen ishod i pet poraza.

Početkom 2012. godine boksovao je jedini put u teškoj kategoriji, kada je u duelu za svetsku WBA titulu u Štutgartu po mnogima nezasluženo poražen od Rusa Aleksandra Povetkina.

CATEGORIES
Share This