Hrabri komšija spasio porodicu u Novom Pazaru (VIDEO)

Hrabri komšija spasio porodicu u Novom Pazaru (VIDEO)

Porodica Tutić, koja živi u neposrednoj blizini reke Trnavice, koja se juče izlila iz korita, usled velikog nevremena koje je pogodilo Novi Pazar, suočila se sa katastrofalnim poplavama koje su ugrozile njihovo domaćinstvo ali i dovele u opasnost njihove zivote. Idriz Tutić, meštatin Trnave izjavio je za naš portal da je voda poplavila njegovo dvorište i podrum, te da dok je sa svojom ćerkom pokušavao da spreči dalji prodor vode u kuću, počela ih je nositi snažna bujica. Njihov komšija je pritekao u pomoć i uspeo da ih spasi iz bujice, sprečivši veće posledice.

Meštanin koji je doživeo poplavu opisao je trenutak kada je voda prodrla u njihovo dvorište i dom, uzrokujući veliku štetu i paniku u njegovoj porodici.

„Velika je kiša bila, grad i posle sat vremena je došlo do izlivanja reke. Ja i moja porodica smo postavljali sve i svašta na kapiju i okolo, i posle sat vremena reka je ušla u naše dvorište, podrume i sve preplavila.

Ja i moja ćerka smo bili ispred kapije, borili se protiv vode, držali smo se za kapiju i voda nas je počela nositi. Osećamo se veoma uplašeno, a u pomoć nam je pritekao naš komšija koji nam je pomogao da se spasimo,“ rekao je Tutić, meštanin kome je nevreme poplavilo domaćinstvo i ugrozilo njegov život i život njegove ćerke.

Ovoj porodici prvi je pomogao komšija koji je svojom brzoom reakcijom pomogao u spasavanju.

„Kada sam video da se otac i ćerka drže za ogradu gde ih je reka bukvalno nosila, skočio sam u vodu i uhvatio oca za kaiš, dok sam ćerku držao jednom rukom. Prvom rukom sam pomogao ocu da izađe i preskoči kapiju.

Nakon toga sam se fokusirao na ćerku, gde je njena majka skočila i držala je za nogu. Situaciju je dodatno otežala i sama kapija, jer je na njoj bilo dosta bodlji, i bojao sam se da je iste ne probodu i povrede. Pomogao sam joj da nekako preskoči tu ogradu,“ rekao je Smajović, koji je pomogao ovoj porodici.

Reka Trnavica se vratila u svoje korito, što predstavlja trenutno olakšanje za meštane u njenoj blizini. Ipak, zbog najavljenih padavina za danas, nastavit ćemo da pratimo dalje situaciju kako bismo osigurali da nema novih problema s poplavama.

CATEGORIES
Share This