Hamidović: Molimo nadležne da puste člana izborne komisije iz pritvora

Hamidović: Molimo nadležne da puste člana izborne komisije iz pritvora

Predsednik opštinske izborne komisije u Sjenici, Read Hamidović, apelovao je na nadležne organe da oslobode privedenog člana i tako omoguće nesmetano sprovođenje izbora. Pored toga, Hamidović zahteva da se preduzmu mere protiv osoba koje su, kako kaže, učestvovale u kupovini glasova na biračkim mestima.

Prema rečima predsednika opštinske izborne komisije u Sjenici, Raida Hamidovića, član opštinske izborne komisije Munir Hamidović je priveden i zadržan, kako on kaže, nakon što je prijavio kupovinu glasova na biračkim mestima i nakon što je upozorio počinioce da prestanu sa nezakonitim radnjama.

“Prema našim saznanjima proveden je i zadržan član opštinske izborne komisije, Munir Hamidović. On je primetio kupovinu glasova na biračkim mestima, to je prijavio policiji i upozorio lica da to ne rade i da to ne čine što su ista ignorisala.

Zadržavanjem člana opštinske izborne komisije umanjen je kapacitet opštinske izborne komisije i ugrožen je sam izborni proces. Apelujem na nadležne organe da puste privedenog člana opštinske izborne komisije i okoguće regularnost sprovođenja izbora. Takođe tražimo da se uhapse lica koja su vršila kupovinu glasova na tim biračkim mestima”, rekao je predsednik opštinske izborne komisije u Sjenici, Read Hamidović.

Podsećamo, na jednom biračkom mestu došlo je do incidenta, ali taj incident nije doveo do prekida glasanja na tom biračkom mestu.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, lice koje je izazvalo incident biće zadržano na 48 sati zbog nasilničkog ponašanja.

CATEGORIES
Share This