Gradonačelnik ugostio mališane vrtića “Mladost” i osnovce (video)

U okviru manifestacije “Dečja nedelja”, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac tradicionalno je ugostio polaznike Predškolske ustanove “Mladost” i đake osnovnih škola, gde su mališani iznosili svoje želje i zahteve. 

Najmlađi koji su posetili gradonačelnika Novog Pazara, su kroz različite poruke izneli svoje zahteve i molbe, kako bi se u svom gradu osećali bezbedno.
” Zamolila bih Vas da se napravi kružni tok ispred moje škole, jer tu prolaze mnogi moji drugari, i opasno je, posebno za mlađe koji ne znaju da prelaze ulicu. Takođe bih vas zamolila da se sklone kontenjeri ispred naše škole sa trotoara, jer tu prolaze mnogi učenici koji idu pešice i smeta im, i šta ako neko, na primer, neko nagazi parče stakla” , iznela je učenica osnovnre škole Halifa Bin Zaid Al Nahjan, koja je došla u posetu gradonačelniku, dok je učeniva osnove škole Desanka Maksimović, kroz recitaciju pesmice “Imam Pravo” iznela zahteve u svoje ime i ime svojih vršnjaka.

Gradonačelnik Nihat Biševac je istakao zadovoljstvo zbog posete najmlađih građana ovog grada i kazao da će uložiti sve napore kako bi ispunio obećanja koja je dao mališanima, generaciji koja je budućnost ovog grada.

“Od najmlađih uvek se čuje toliko dobrih stvari, predloga i toliko pozitivne energije nam donose i nam je podstrek za dalji rad, a sigurno sve ono što su izneli danas mi ćemo gledati u skoroj budućnosti da te probleme rešimo”, kazao je Biševac.

Dečija nedelja održava se od 3. do 9. oktobra u organizaciji Prijatelja dece Srbije. Podsetimo, Dečija nedelja obeležava se svake godine tokom prve nedelje oktobra.

A.K.

RUBRIKE
Podeli