Grad Novi Pazar prikuplja pomoć za narod Palestine

Grad Novi Pazar prikuplja pomoć za narod Palestine

Akciju prikupljanja novčane pomoći za narod Palestine pokrenuo je Grad Novi Pazar u koordinaciji sa Ambasadom Palestine u Srbiji, saopšteno je na zvaničnoj stranici Grada.

Akcija prikupljanja pomoći usledila je nakon svakodnevnih napada na Gazu i nakon odluke vrha Izraela da narodu Gaze ukine pristup vodi, struji, hrani i lekovima.

Žiro račun je 840-6516741-61, a svrha uplate – pomoć za narod Palestine.

Podsetimo, građani Novog Pazara u nedelju 14. oktobra organizovali su protest kako bi stali uz narod Palestine i izrazili solidarnost nakon poslednjih brutalnih napada na Gazu koji su počeli 7. oktobra.

Nakon oduševljenja i aplauza fotografije na kojima se nalazi Hana Bihorac, u haljini inspirisanoj bojama palestinske zastave, obrisane su sa Instagram profila „Serbia fashion week-a“. U sklopu ove manifestacije modna dizajnerka iz Novog Pazara predstavila je svoj rad kroz nekoliko kreacija, haljine na kojima nema simbola pomenute zastave su i dalje na profilu ove manifestacije. Sa druge strane, organizatori kažu da je ovo festival mode i da se sa istog ne mogu slati političke poruke.

CATEGORIES
Share This