Grad Novi Pazar izdvojio 5 miliona dinara za zapošljavanje

Grad Novi Pazar izdvojio 5 miliona dinara za zapošljavanje

Grad Novi Pazar   obezbedio je   5 miliona dinara, od čega je polovina predviđena za za subvencioisanje postojećeg biznisa a drugi deo za samozapošljavanje“, rekao je danas za A1 član Gradskog veća Ervin Čašić, ističući da je isti novčani iznos kao i Grad, u svrhu smanjenja nezaposlenosti u Novom Pazaru opredelilo Ministarstvo.

Gradsko veće Grada Novog Pazara usvojilo je nacrt Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2019. koji će biti realizovan u saradnji sa Ministarvom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

„Plan zapošljavanja kao prioritet prepoznaje osobe iz kategirije teže zapošljivih kao i lica koja su ostajući bez posla rešila da pokrenu sopstveni biznis. Želimo da smanjimo nezaposlednost i motivišemo preduzetnike da zapošljavanjem ljudi jačaju svoju proizvodnju“, rekao je Čašić.

Na petoj redovnoj sednici Gradskog veća usvojena je prva izmena Plana javnih nabavki za 2019. godinu, u cilju uređenja platoa i postavljanja dečjih igrališta na sedam lokacija u gradu.
„Uz radove na ovih sedam lokacija očekuje nas uređenje platoa u ulici 12. Srpske brigade, kao i izgradnja igrališta i platoa u naselju Svojbor“, zaključio  je Čašić.

Izvor: Enes Radetinac/ Grad Novi Pazar

foto:novipazar.rs

CATEGORIES
Share This