GPS osuđuje eskalaciju nasilja u Novom Pazaru i zahteva saziv Saveta za bezbednost

GPS osuđuje eskalaciju nasilja u Novom Pazaru i zahteva saziv Saveta za bezbednost

Građanski Pokret Sandžaka oštro je osudio eskalaciju nasilja u Novom Pazaru, naglašavajući da su građani ostavljeni nezaštićeni od strane institucija i prepušteni na milost, kako oni kaži, lokalnim „moćnicima“, piše u saopštenju.

Iz GPS-a u saopštenju navode da je proteklih nekoliko dana, Novi Pazar je potresen nizom nasilnih incidenata.

„Najprije nas je uznemirila vijest o verbalnom a potom i fizičkom obračunu oko parkiranja automobila pri čemu je napadnut ugledni stomatolog, nedugo zatim, pojavio se uznemirujući snimak na kojem nepoznato lice brutalno napada srednjovječnog građanina, za kojeg se tvrdi da je novopazarski lekar.

Prekjuče su snimljeni šokantni prizori premlaćivanja jednog od građanskih aktivista ispred njegove kuće, pred članovima porodice, što je dodatno uznemirilo javnost. Najnoviji incident uključuje paljenje automobila jednog od odbornika i profesora srednje škole”, stoji u ovom saopstenju.

Iz ovog pokreta kažu da se uz ove incidente, povećava osećaj nesigurnosti i straha među građanima.

„Nedavno paradiranje uniformisanih lica sa dugim cijevima, presretanje i legitimisanje prosječnih građana po gradu i na prometnim raskrsnicama, te hajka u medijima dodatno unose atmosferu nesigurnosti i negativne psihoze u novopazarsko i sandžačko društvo,“ ističe Građanski Pokret Sandžaka.

Građanski Pokret Sandžaka uputio je poziv trenutnoj vlasti u Novom Pazaru, predvođenu SDP-om, da preduzme odgovarajuće mere.

„Pozivamo trenutno nametnutu vlast u Novom Pazaru predvođenu SDP-om da postupi iole odgovorno i savjesno te u najkraćem roku sazove sjednicu Savjeta za bezbijednost,“ stoji u saopštenju.

Takođe ispred ovog pokreta uputili su apel rukovodiocima i predstavnicima institucija da odgovorno obavljaju svoj posao, poštujući ustavne obaveze održavanja reda i zaštite sloboda svih građana.

CATEGORIES
Share This