Free media će odbiti novac sa konkursa za medije

Free media će odbiti novac sa konkursa za medije

Portal Free media odbiće novac koji je danas u Novom Pazaru predložila komisija za sprovođenje Konkursa za sufinansiranje medijskih projekata, ukoliko Gradsko veće usvoji to kao konačnu odluku.
Na ovaj način kako kažu iz Free Medie žele da podignu glas protiv nepravedno raspoređenog novca građana i činjenicu da će preko 80 odsto sredstava dobiti jedan privatni medij.

Free Media je zadovoljna iznosom (700 hiljada dinara), koji je komisija predložila za sufinansiranje našeg projekta “Ulicama sećanja 2”, te posebno ističemo da se naše nezadovoljstvo odnosi isključivo na ostale učesnike ovog konkursa”, istakla je ispred Free Medie, direktorka i glavna urednica, Amela Bajrović.

Medijski pluralizam je od neprocenjivog značaja za svaku zajednicu, jer doprinosi jačanju demokratskih principa u našem društvu, kroz unapređenje uslova za slobodno i nezavisno novinarstvo.

Komisija za sprovođenje Konkursa za sufinansiranje medijskih projekata predložila je danas da najviše novca i ove godine dobije Radio televizija Novi Pazar (RTVNP) i to 32,25 miliona dinara.

Ostalih 16 medija i udruženja koja se bave proizvodnjom medijskih sadržaja dobili su ukupno 6,75 miliona dinara ili nešto više od 17 odsto.

Izvor: Free Media

CATEGORIES
Share This