Forum poslodavaca rešio dileme privrednicima u Novom Pazaru (video)

Forum poslodavaca rešio dileme privrednicima u Novom Pazaru (video)

Kako bi se što više olakšalo poslodavcima oko razumevanja svih programa i mera zapošljavanja, Nacionalna služba za zapošljavanje  organizovala je Forum poslodavaca u Novom Pazaru, gde su predstavnici privatnog sektora imali mogućnost da postave pitanja i tako reše sve dileme koje su imali oko subvencija koje dodeljuje država kroz različite institucije.

Direktor NSZ-a Zoran Martinović  kaže da su poslodavci uglavnom informisani, ali ovo je bila prilika da pitaju i reše sve dileme u vezi aktuelnih mera i podsticaja.

„Ovogodišnja izdvajanja koja nisu mala,  biće usmerena uglavnom u privatni sektor. Drago nam je da su privredici zainteresovani, a mi smo tu da im izađemo u susret koliko smo u mogućnosti. “ kaže Martinović.

Gradonačelmik Novog Pazara Nihat Biševac kaže da su ovakvi forumi korisni  za naše poslodavce.

„Novi Pazar grad privrede i vrednih ljudi koji hoće i žele da rade i doprinose, te da im ovakva pomoć može biti od velike koristi. “  rekao je Biševac.

Direktor novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Fahrudin Đekić kaže da se maksimalmo trude da svim poslodavcima izađu u susret

“ Mi se trudimo maksimalno da pomognemo našim poslodavcima. U toku su dobre mere za privrednike, te ih pozivam da se prijave i iskoriste pomoć države.“ kaže Đekić

Privednici Novog Pazara kažu da su uglavnom informisani, ali da je Forum poslodavaca dobar jer za neke programe su imali nedoumice

“ Značio im je ovaj Forum poslodavaca iz mnogo razloga. Jedan od najbitnijih je taj što smo imali prilike da pitamo čelnike nadležnih istitucija oko naših nedoumica,  ali i da istaknemo probleme sa kojima se susrećemo. “ , kaže Faruk.

Inače, na Forumu poslodavaca bili su i direktorka sektora za kredite i garancije Jasna Dobrisavnjević iz Fonda za razvoj,  Aleksandra Vučetić, samostalna savetnica u Sektoru za mala i srednja preduzeća Ministarstva privrede, kao i direktor Agencije SEDA Samir Kačapor.

Nerma Gegić

 

 

CATEGORIES
Share This