Eminović: Medicinska škola od sutra spremna da prima zaražene (video)

Eminović: Medicinska škola od sutra spremna da prima zaražene (video)

Medicinska škola od sutra spremna da prima sve obolele od korna virusa rekao je za A1TV.NET koordinator za opremanje bolnice Nedžad Eminović.

Prema rečima Nedžada Eminovića, koordinatora za opremanje bolnice, za kratko vreme su angažovani svi raspoloživi kapaciteti kao bi se ispunili uslovi za formiranje specijalne Kovid bolnice.

“U rekordnom roku smo obezbedili sve uslove za prihvat pacijenata. U susret nam je izašla i Vojska Srbije koja je obezbedila krevete, a iz Specijalne bolnice Novopazarska banja dobili smo natkasne, ćebad i ostalu opremu. Škola, po proceni stručnjaka i inspekcijskih službi, zadovoljava sve uslove za smeštaj ljudi jer su obezbeđeni svi optimalni i zakonom propisani uslovi. Već sam rekao da su odvojene sobe i sanitarni čvorovi za žene, od prostorija iste namene za muškarce. Osim toga, dve spavaone određene su za decu, a za sve koji žele da tokom boravka u bolnici obavljaju namaz, predviđena je adekvatna prostorija”, kazao je Eminović.

Novopazarac, proslavljeni košarkaš Mirsad Jahović poklonio je specijalnoj bolnici za zbrinjavanje Covid pozitivnih građana sa lakšom kliničkom slikom, donaciju u vidu 300 ćebadi, 300 posteljina sa jastucima i 1000 zaštitnih maski. Uslugu šivenja maski obavila je firma “Empex”, u vlasništvu Omera Rašljanina.

 

RUBRIKE
Podeli