Edukacija mladih o bezbednosti u saobraćaju (video)

Edukacija mladih o bezbednosti u saobraćaju (video)

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja Novog Pazara i Agencije za bezbednost saobraćaja, održana je edukativna radionica za mlade, odnosno maturante novopazarskih škola. Cilj aktivnosti odnosio se na što bezbednije učešće mladih u saobraćaju,te su apelovalo na njih da poštuju saobraćajne propise i pravila kako bi bili sigurni u saobraćaju.

Za ovogodišnje maturante srednjih škola održana je edukativna radionica koju je realizovao Savet za bezbednost grada Novog Pazara, gde je istaknuto, da u Srbiji oko 100 mladih izgubi život.

“Najviše stradaju vozači i putnici u vozilu, tako da ovakve radionice  moramo ponavljati više puta tokom godine, pogotovo zato što je Novi Pazar grad mladih. Ova tema mora biti prioritet, jer veliki broj mladih u Novom Pazaru strada tokom godine u saobraćaju”, rekao je Predstavnik Agencija za bezbednost saobraćaja Veljko Ćurčić.

Priča Slaviše Savića, koji je doživeo saobraćajnu nezgodu na mlade je ostavila veliki trag. On im je ukazao na to, da sekunda nepažnje za volanom može da promeni čovekov život iz korena.

„Ovde iz prve ruke mogu da saznaju sa koliko ozbiljnih posledica može da se susretne neko ko ne poštuje saobraćajne propise. Na sreću to se ne dešava svima, ali onome kome se desi to je praktično izgubljen čitav svet. Trudim se da kroz priču o svojoj saobraćajnoj nesreći dotaknem srca mladih, da shvate koje su to želje i snovi raspršeni samo zbog delića sekunde i zbog mladalačke nepromišljenosti”, istakao je Slaviša, predavač na projektu “Još uvek vozim, ali ne hodam” i saradnik Agencije za bezbednost saobraćaja.

Nakon predavanja mladi su bili u prilici da se kroz „pijane naočare“ uvjere kako vozač percipira stvari oko sebe, kada vozi pod dejstvom alkohola.

Aiša Alić

 

CATEGORIES
Share This