Ecco Travel: Aranžmani u 2023. godini skuplji za 15 odsto (video)

Ecco Travel: Aranžmani u 2023. godini skuplji za 15 odsto (video)

Povećanjem cene gasa i goriva, poskupeli su i aranžmani za 15 odsto, kaže za A1 menadžer agencije Ecco Travel Armin Gicić i dodao da je tokom 2022. godine bilo žalbi na aranžmane.

Turistička sezona tokom 2022. godine je bila na zadovoljavajućem nivou, a najtraženije destinaciju bile su Turska i Albanija, dok je van zone najveće interesovanje bilo za Dubai, kazu iz agencije eco travel i dodaju da se krajem prošle godine uočio pad zainteresovanih građana za putovanja, kako kazu, zbog uvecanih cena aranžmana.

„2023. godina će biti dobra godina za turizam, ali će biti znatno otežana, kada je u pitanju turizam. Veliki šok je i povećana cena nafte, a to se odražava i na cene avio-karti, tako da će aranžmani biti defakto u odnosu na 2021. i 2022. godine“, kazao je Gicić.

On je dodao da postoje velike inflacije u Turskoj, jer već dve godine cene rastu, te kroz turizam pokušavaju to da nadoknade.

„Ono što možemo očekivati od Turske, jeste pad kvaliteta hotelskih usluga. To smo imali kao hladan tuš tokom prošle godine, kada su hotelijeri pokušali da štede na sve što su mogli da štede zbog velike inflacije, gde smo imali i žalbi, ali nije bilo u velikoj meri i to je problem koji ćemo imati 2023. godine“, naglasio je menadžer agencije Ecco Travel.

Ove godine cene aranžmana su drastično uvećane, te će građani morati da izdvoje više novca u odnosu na prethodnu godinu ili da koriste rani buking, naveli su iz ove agencije.

„Očekujemo povećanje cena za 15 odsto, što je dosta za one koji imaju porodicu, što znači da će letovanje u Turskoj ove godine plaćati čak 250 evra više“, rekli su iz ove agencije.

Uprkos visokim cenama, građani mogu putovanja plaćati na rate.

„To mogu uraditi čekovima i administrativnom zabranom, što će im znatno olakšati pripreme za putovanja“, zaključio je Gicić.

Cene aranžmana jesu visoke, te Iz agencije eco travel savetuju gradjane, da ako žele da letuju po nizim cenama, rezervisu svoja putovana nekoliko meseci pre sezone.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This