Džudžo: Učinićemo sve da deblokiramo zaustavljeni proces ostavrivanja prava Bošnjaka u Srbiji (video)

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu “Bošnjačka lista – Esad Džudžo” za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji će se održati 13. novembra. Na listi se nalazi 12 kandidata, na čelu je predsednikom Bošnjačkog demokratskog saveza (BDS) i bivšim predsednikom BNV-a Esadom Džudžom. Ukoliko budu deo Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predstavnici ove stranke boriće se za ostvarenje prava koje Bošnjacima po zakonu pripadaju a koji su po rečima Džudža, blokirana i zaustavljena.

„Istakao bih tri stvari koje su ključne za Bošnjačku listu, da je to nezavisna i nepartiska lista. Borićemo se da BNV postane mesto stavranja bošnjačkog nacionalnog konsenzusa u Sandžaku i da ćemo učiniti sve da deblokiramo zaustavljeni proces ostvarivanja prava Bošnjaka u Srbiji“, kazao na konferenciji za medije nosilac liste Esad Džudžo.

Ova lista će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem pet, a RIK je ranije proglasio liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić”, “Za slobodno vijeće Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković”, “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” i “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane”, koju će predvoditi Admir Muratović.

A.K.

CATEGORIES
Share This