DSS: Nastavljamo borbu kao opozicija u republičkom i gradskom parlamentu

DSS: Nastavljamo borbu kao opozicija u republičkom i gradskom parlamentu

Demokratska stranka Srbije je saopštila da je Predsedništvo te stranke održalo sednicu u utorak i da je, nakon analize izbornih rezultata i političke situacije u zemlji, usvojilo nekoliko važnih zaključaka i odluka. Predsedništvo je donelo odluku da DSS bude opozicija i u republičkom i u gradskom parlamentu.

Kako se navodi u saopštenju, Predsedništvo DSS je konstatovalo da je na proteklim predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima postignut ozbiljan rezultat.

„Naročito je važan rezultat predsedničkog kandidata srpske koalicije NADA, predsednika DSS Miloša Jovanovića, koji je sa bezmalo šest odsto glasova zauzeo treće mesto u trci za predsednika države. Ostvareni rezultati i podrška koju su građani pružili obavezuje DSS i srpsku koaliciju NADA da nastave sa zalaganjem za jasnu nacionalnu i demokratsku politiku i ujedno predstavljaju snažan osnov za njeno dalje jačanje“, istakli su.

Dodali su da je i pored toga i s obzirom na političku situaciju u kojoj se ne vidi, kako su naveli, dovoljan broj ideološki i i programski srodnih stranaka sa kojima bi, u složenim okolnostima, mogla da preuzme odgovornost za vođenje države i grada, doneta odluka da DSS nastavi sa borbom za svoja politička opredeljenja kao opoziciona stranka u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Skupštini grada Beograda.

„Na zatrovanoj i ostrašćenoj političkoj i medijskoj sceni, DSS će se voditi načelom da opozicija vlasti ne znači biti opozicija državi i da je u Srbiji potrebno graditi mostove, a ne kopati rovove. Bez obzira na ponašanje drugih aktera, delovanje DSS karakterisaće, kao i do sada, državotvornost, ozbiljnost, pristojnost i neodustajna borba za uspostavljanje odgovorne, nacionalno-demokratske politike. Navedena borba će se nastaviti i u sklopu srpske koalicije NADA“, poručuju.

Iz DSS su podsetili da će u julu svečano obeležiti 30 godina od svog osnivanja.

„Predsedništvo je konstatovalo da je tokom tri decenije rada, Demokratska stranka Srbije ostavila snažan pečat u političkom životu naše zemlje. Imala je uspona i padova, dobrih i važnih odluka za Srbiju, bilo je naravno i grešaka tokom svih tih godina, ali nikada nije delovala protiv srpskih nacionalnih interesa. Svesna tog nasleđa, stranka će sa novom energijom otvoriti jedno novo poglavlje svoje istorije gradeći Novi DSS, koji će zadržati najbolje tekovine državotvorne politike, a ujedno biti otvorena za nove ljude i ideje“, navodi se u saopštenju.

Zaključili su da je iz tog razloga doneta odluka da se krajem maja održi vanredna izborna skupština Demokratske stranke Srbije, na kojoj će, kako kažu, stranka nastaviti sa programskim i kadrovskim jačanjem.

Izvor, foto: N1

CATEGORIES
Share This