Dr Zogić: Pretrpeo sam brutalni fizički napad od strane sina preminule pacijentkinje

Dr Zogić: Pretrpeo sam brutalni fizički napad od strane sina preminule pacijentkinje

Novopazarski hirurg, Enes Zogić, pretrpeo je fizički napad od strane sina preminule pacijentkinje, navodi se u saopštenju koje je ovaj lekar izneo u javnost na svom Facebook profilu. Dr Zogić je izneo detalje incidenta i uputio apel na građane i nadležne organe da se ovakvi slučajevi spreče u budućnosti.

U saopštenju Zogić navodi da je on lekar sa dugogodišnjim iskustvom, i da je napadač, sin preminule pacijentkinje, poznat organima javnog reda. Zogić navodi da se incident dogodio bez ikakvog upozorenja ili komunikacije, pri čemu je kako navodi zadobio teške telesne povrede.

„Napadač je bez prethodne najave ili bilo kakve komunikacije nasrnuo na mene sa leđa i naneo mi teže telesne povrede,“ izjavio je dr Zogić.

U saopštenju za javnost, dr Zogić je objasnio okolnosti lečenja pacijentkinje.

„Pacijentkinju (njegovu majku), starosti 76 godina, sam sredinom maja ove godine primio na hirurško odeljenje zbog upale žučne kese i pankreasa,“ navodi Zogić. Nakon početnog poboljšanja, došlo je do pogoršanja njenog stanja zbog srčanog popuštanja, što je zahtevalo premeštaj u jedinicu intenzivne nege i stabilizaciju vitalnih parametara. Nažalost, pacijentkinja je kasnije preminula u Kliničkom centru Srbije u Beogradu”, napisao je Zogić u saopštenju.

Zogić je naglasio da ovaj incident nema političku niti bilo koju drugu pozadinu, ali da postavlja važna pitanja.

“Kuda idemo kao društvo ako dozvoljavamo da se lekari, koji su posvetili svoje živote spašavanju drugih, ovako brutalno napadaju na ulici?“ „Kako možemo očekivati da mladi ljudi biraju medicinsku profesiju i posvećuju se humanitarnom radu kada vide da su oni koji pomažu najugroženijima izloženi fizičkom nasilju?“, navodi Zogić u saopštenju.

Dr Zogić istakao je svoju posvećenost profesiji i spašavanju života.

„Svaki put kada uđem u operacionu salu, posvećen sam svom poslu i činim sve što je u mojoj moći da pomognem svojim pacijentima, ali život i krajnji ishod nije u mojim, već Božijim rukama”, rekao je Zogić.

Pozvao je nadležne organe da preduzmu zakonom predviđene mere kako bi se ovakvi incidenti sprečili u budućnosti i ujedno apelovao na građane da pokažu solidarnost i poštovanje prema onima koji se svakodnevno bore za zdravlje i živote drugih.

CATEGORIES
Share This