NVO Svetionik: Ako imaš dobru ideju za nju možeš dobiti 2000 eura

NVO Svetionik: Ako imaš dobru ideju za nju možeš dobiti 2000 eura

NVO Svetionik objavljuje poziv za finansijsku podršku neformalnim grupama koje žele da doprinesu svojim zajednicama. Program podrške omogućuje grupama s idejama da apliciraju za do 2000 eura kako bi rešile konkretne probleme u ekološkom, socijalnom, edukativnom ili bilo kom drugom kontekstu koji je od značaja za lokalnu zajednicu.

NVO Svetionik poziva sve one koji žele da doprinesu svojoj lokalnoj zajednici, ali možda nemaju potrebna sredstva, da se prijave za program podrške neformalnim grupama i na taj način unaprede svoju lokalnu zajednicu.

“U toku je poziv za finansijsku podršku svima onima koji žele i hoće da urade nešto za svoju lokalnu zajednicu a možda nisu imali sredstava. Reč je o tome da smo raspisali program podrške neformalnim grupama za unapređenje svoje lokalne zajednice.

To znači da bilo ko ko ima ideju i želi da nešto unapredi u svojoj lokalnoj zajednici, u svom selu, gradu, komšiluku ili bilo na kojem mestu koje smatra da je neophodno da unapredi ili predstavlja problem ovaj poziv je upravo za takvu grupu ljudi”, ističe ispred NVO Svetionik, Mirza Aličković.

Cilj programa jeste da podrži male inicijative u iznosu do 2000 eura. Mirza Aličković iz NVO Svetionik naglašava važnost angažovanja neformalnih grupa iz svih delova zajednice, ističući da svaki doprinos može imati značajan uticaj na lokalnom nivou.

“Ovi projekti koje podržavamo ovim pozivom trebaju da imaju za cilj rešavanje nekih konkretnih problema bilo da su to ekološki problemi, socijalni problemi, edukativni problemi, bilo šta šta vi smatrate da može da doprinese vašoj zajednici. Ljudi koji žele da konkurišu mogu biti neformalne grupe iz komšiluka, sela, grada ili bilo koje sredine, mesta koje vas okružuje”, kaže ispred NVO Svetionik Mirza Aličković.

Projekat podrške neformalnim grupama, deo je šire inicijative Euresurs Centra za ciljno društvo u Srbiji, koje podržava i finansira Evropska Unija. Cilj svih ovih sredstava i ovog programa jeste unapređenje lokalnih zajednica širom Srbije, a udruženje „Svetionik“ će sprovoditi inicijative u jugozapadnom delu Srbije, odnosno od Kraljeva do Prijepolja.

“U prethodnih nekoliko dana imali smo informativne sesije u nekoliko gradova i opština u jugozapadnoj Srbiji u Novom Pazaru, Prijepolju, Tutinu i Sjenici a i mnogi zainteresovani za ovaj program imali su mogućnost da prate infosesije online i iz prve ruke čuju detalje kako konkurisati i šta sve ovaj program podržava” dodaje ispred NVO Svetionika, Mirza Aličković.

Zainteresovani za ovaj program mogu posetiti sajt svetionik.rs kako bi dobili detaljne informacije o programu i saznali na koji način se mogu prijaviti. Prijave za ovaj progam traju do do 6. marta.

CATEGORIES
Share This