Doktorka Ruža Milanović: Mišljena sam da je dete najverovatnije umrlo od kovida

Doktorka Ruža Milanović: Mišljena sam da je dete najverovatnije umrlo od kovida

Pedijatar doktorka Ruža Milanović rekla je za A1 da stoji iza mišljenja koje je dala četvoročlana komisija u kojoj je i ona, da je dete H.D. preminulo u Opštoj Bolnici u novom Pazaru od kovida19.

Četvoročlana komisija koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije – subspec. kardiologije, prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine saopštila je da je dete primljeno 21. januara u bolnicu.

Kako su precizirali, primljena je na Odeljenje pedijatrije u 17.16 časova, gde je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Po prijemu je, dalje navode, podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetom došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod deteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najverovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s) – naveli su odgovoru na pitanja portala Telegraf.rs, dodajući da je smrt nastupila istog dana u 20.10 časova.

Kako saznajemo, niko u porodici nije bio pozitivan na korona virus u trenutku kada je dovezena u bolnicu. Devojčica nije imala puls i bila je teškom stanju.

Iz Doma zdravlja Tutin do objave ovog teksta nismo dobili odgovore na pitanja povodom slučaja.

RUBRIKE
Podeli